Inför Heat 4 i Maltas MESC 2024

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Denna fredag (17:e november) kommer de sista nio artisterna i Maltas MESC 2024-startfältet att få framföra respektive tävlingsbidrag. Efter detta har alla 36 artister uppträtt varsin gång i studiomiljön i TV-programmet XOW.

Som vanligt startar sändningen klockan 21:00 lokal tid och därefter genomförs också en omröstning i programmet där tittarna får chansen att rösta på sina favoriter. Hur det går i omröstningen presenteras först tidigast under den kommande veckan när 36 bidrag ska bli 12 finalister.

 

Startfältet i det fjärde heatet


 • Här presenteras de artister med tillhörande bidrag och låtskrivare i startordning!

 • 1. Erba’ – ”Sirena”
 • Låtskrivare: Alexander Olsson, Audun Agnar Guldbrandsen, Erba’, Maria Cachia Abdilla, Tom Hugo Hermansen

 • 2. Miriana Conte – ”Venom”
 • Låtskrivare: Daniel Borg, Matthew Mercieca, Miriana Conte

 • 3. Christian Arding – ”Bellus”
 • Låtskrivare: Emil Calleja Bayliss, Gilbert Camilleri

 • 4. Lisa Gauci – ”Breathe”
 • Låtskrivare: Cyprian Cassar, Emil Calleja Bayliss, Patrik Jean, Petra Zammit

 • 5. Matt Blxck – ”Banana”
 • Låtskrivare: Douglas Carr, Maria Broberg, Matthew Caruana, Oliver Fernström, Sean Banan

 • 6. Martina Cutajar – ”Miles Away”
 • Låtskrivare: Luca Napolitano, Martina Cutajar

 • 7. Greta Tude – ”Topic (Bla Bla)”
 • Låtskrivare: Antoine Farrugia, Cyprian Cassar, Matthew Mercieca, Patrik Jean

 • 8. Ryan Hili – ”Karma”
 • Låtskrivare: Andreas Lindbergh, Joy Deb, Linnea Deb

 • 9. Kyle George – ”Arrows”
 • Låtskrivare: Andreas Lindbergh, Gerard James Borg, Sebastian Pritchard-James

 

Återkommande artister (i detta heat)

Artister som vi känner igen här från tidigare maltetiska Eurovision-uttagningar är fjolårstvåan Ryan Hili och fjolårstrean Matt Blxck samt de tidigare tävlande artisterna Christian Arding och Greta Tude. På upphovet hittar vi en hel del svenska låtskrivare som Sean Banan, Patrik Jean, Andreas Lindbergh, Maria Broberg, Oliver Fernström, Joy Deb och Linnea Deb.

 

Tävlingsupplägget

Sedan tidigare har det varit känt att Malta fortsätter med uttagningskonceptet MESC som uttagning till Eurovision 2024, men till skillnad från ifjol blir det ett lite annorlunda tävlingsupplägg. Till att börja med har MESC haft fyra uppvisningsprogram inför finalen under hösten som därefter leder till omröstningar som slutligen avgör vilka 12 bidrag som ska gå vidare till finalen.

Inför finalavgörandet kommer varje finalist att dels spela in en musikvideo, dels göra ett så kallad live-on-tape-framträdande. Dessa kommer sedan att spelas upp i finalen och blir det underlag som tv-tittarna och juryn har att utgå ifrån när de sedan ska utse Maltas Eurovision-representant till Malmö. Finalen är preliminärt planerad till januari 2024.

 

Sammanfattning av tidigare heats

Den 27:e oktober samt den 3:e och 10:e november uppträdde 27 av de 36 artisterna i MESC 2024, uppdelat på nio artister per tillfälle. Som tidigare nämnt vet vi inte hur omröstningarnas resultat har fördelat sig men tills vi vet det finns i alla fall huvudsändningarna att se igen. Sändningarna från det första, andra och tredje heatet finns att se igen för den som är intresserad av det. Artisterna som uppträdde i dessa program var enligt fördelningen nedan.

Det ska tilläggas att det är oklart om de 12 finalisterna kommer att vara lika många från varje program eller om tittarna och juryn ges möjlighet att välja finalister oavsett vilket heat respektive artist uppträdde.

 

Heat 1
(sändes 27 oktober)

 • Dominic Cini – ”Bewsa”
 • Eliana Gomez Blanco – ”There’s Only Flowers”
 • Gail Attard – ”Wild Card”
 • Kurt Calleja – ”Misunderstood”
 • Lyndsay Pace – ”Fire Proof”
 • Mark Anthony Bartolo – ”Condition or Fiction”
 • Nathan – ”Ghost”
 • Oxygyn – ”Cloudmaker”
 • Sarah Bonnici – ”Loop”
 

 

Heat 2
(sändes 3 november)

 • Denise Mercieca – ”Mara”
 • Desirei Grech – ”Watch Me”
 • Franklin Calleja – ”Puppet”
 • Haley Azzopardi – ”Tell Me That It’s Over”
 • Janvil – ”Man”
 • Maria Christina – ”Moving On”
 • Marie Claire – ”Fading”
 • Mark Portelli – ”Just Be”
 • Sopranique – ”Empire”
 

 

Heat 3
(sändes 10 november)

 • Cosette Baldacchino – ”Free Fall”
 • Dan – ”Baraxx”
 • Jessica Micallef – ”Tagħna Tnejn”
 • Karin Duff – ”Breaking Bad”
 • Michela Galea – ”Let’s Talk About Love”
 • Miguel Bonello – ”Better Off Alone”
 • Moira Stafrace – ”Feather Flight”
 • Stefan Galea – ”Numb”
 • Thea Aquilina – ”Blood Stream”

 


 

Kommentera