Lyssna på bidragen i Maltas MESC 2024

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Samtliga 36 artister i Maltas MESC 2024 har nu fått framträda med respektive tävlingsbidrag. Inför det att valet av de 12 finalisterna ska avgöras har TV-bolaget TVM nu presenterat alla klipp från framträdandena.

 

Vilka artister och bidrag tävlar?

Här presenteras de artister med tillhörande bidrag och låtskrivare i alfabetisk ordning efter artist! Länkarna går till bidragens framträdanden i heaten som sändes den 27:e oktober samt den 3:e, 10:e och 17:e november 2023.


 

Återkommande artister

Bland de tävlande finns en tidigare maltesisk ESC-representant, nämligen Moira Stafrace som representerade Malta i Eurovision 1994. Startfältet bjuder även på Eliana Gomez Blanco som representerade Malta i Junior Eurovision 2019, och hon tävlade även så sent som i fjolårets MESC-uttagning.

Utöver de två bjuder startfältet på ett flertal artister som tävlat i Maltas tidigare ESC-uttagningar men ännu inte vunnit. Här hittar vi Christian Arding, Dan, Dominic Cini, Franklin Calleja, Greta Tude, Haley Azzopardi, JAnvil, Lyndsay Pace, Maria Christina, Marie Claire, Mark Anthony Bartolo, Miriana Conte, Matt Blxck (trea i fjolårets MESC), Nathan, Ryan Hili (tvåa i fjolårets MESC), Sarah Bonnici och Stefan Galea.

Ett namn som också förekommer på startlistan är Kurt Calleja, men det är INTE samma Kurt Calleja som tävlade för Malta i Eurovision 2012.

I vanlig ordning har många svenska låtskrivare fått med tävlingsbidrag i Maltas uttagning exempelvis Joy Deb, Linnea Deb, Andreas Stone Johansson och Ylva och Linda Persson.

 

Så avgörs Maltas val till Eurovision 2024

Maltas tävlingsupplägg för att välja artist och bidrag till Malmö går via MESC där 36 bidrag har valts ut efter en bidragsantagning. Dessa har sedan framförts i mindre studioprogram där omröstningar sedan avgör 12 finalister. Inför finalen kommer finalisterna att dels spela in varsin musikvideo, dels göra ett förinspelad live-on-tape-framträdande. Bägge dessa ligger sedan till grund för när finalen hålls och den slutgiltiga vinnaren, tillika landets ESC-representant till Malmö, koras.

Finalen är preliminärt planerad till januari 2024.

 


 

Kommentera