Information inför första biljettsläppet till Eurovision 2020

Foto & copyright: derooijfotografie/Pixabay.com

EUROVISION 2020. Torsdagen den 12:e december 2019 kl 12:00 CET släpptes den första omgången biljetter till Eurovision 2020 i Rotterdam.

Samma dag sålde allt slut, men oroa dig inte om du inte fick tag i biljett denna gång. För i januari och mars har EBU nämligen utlovat ytterligare biljettsläpp!

 

Viktigt att veta

Notera att biljetter till evenemangen säljs enbart från den officiella biljettpartnern, köper du från andra håll finns risk för ockerpriser/falska biljetter. Du kan köpa som mest fyra (4) biljetter per köptillfälle.

EBU har sammanställt en lista här över hur priserna ser ut. Det som går att utläsa är att de varierar beroende på var i arenan du vill sitta/stå och om det är genrep eller sändning. Dessutom är det något billigare priser att se semifinalerna än det är att vara på finalen.

Ps: får du inte tag i någon biljett denna gång så har produktionen utlovat ytterligare två biljettsläpp som sker preliminärt i januari respektive mitten av mars!

 

För OGAE-klubbarna

Som vanligt har OGAE-klubbarna runt om i världen förtur på vissa platser i arenan. Denna gång har produktionen lagt undan cirka 4000 biljetter, uppdelat till lika delar för semifinalerna respektive för finalen, till medlemmarna. Så om du är t.ex. medlem i svenska Melodifestivalklubben kan du alltid försöka få en biljett till sändningarna/genrepen den vägen…

 

Datum och tider

Så här ser programschemat ut för Eurovision 2020 – alla tider nedan anges enligt Centraleuropeisk sommartid:

 

– 11 maj: SEMI 1 – jurygenrep (kl. 21:00 CEST)

– 12 maj: SEMI 1 – matinégenrep (kl. 15:00 CEST)

– 12 maj: SEMI 1 – direktsändning! (kl. 21:00 CEST)

 

– 13 maj: SEMI 2 – jurygenrep (kl. 21:00 CEST)

– 14 maj: SEMI 2 – matinégenrep (kl. 15:00 CEST)

– 14 maj: SEMI 2 – direktsändning! (kl. 21:00 CEST)

 

– 15 maj: FINAL – jurygenrep (kl. 21:00 CEST)

– 16 maj: FINAL – matinégenrep (kl. 15:00 CEST)

– 16 maj: FINAL – direktsändning! (kl. 21:00 CEST)

 

Förklaringar

Jurygenrep

Ett jurygenrep genomförs som en vanlig direktsändning, minus det att inget går ut i TV-rutan. Istället testas sändning och teknik med publik på plats och därför är alla resultat i juryshowen bara på låtsas. Det innebär att i semifinalerna lottar produktionen fram tio ”vinnare” till final och i finalen koras en fejkvinnare.

Däremot är det ett moment som är på riktigt och det är att jurygrupperna som röstar i den semin/i finalen avlägger sina poäng under juryshowen. Dock presenteras inget av deras resultat förrän i direktsändningen dagen därpå (då juryns resultat adderas samman med tv-tittarnas röster) men det innebär samtidigt att alla tävlande artister måste göra allt rätt för att vinna juryns röster!

 

Matinégenrep

Ett matinégenrep är likvärdigt jurygenrepet, minus att inga jurygrupper röstar. Därför är detta tillfälle bara ytterligare en testomgång för såväl artister och programledare att finslipa på sina framträdanden. Men ingen behöver så att säga ”ge järnet” eftersom artisterna inte har några ögon på sig i resultatväg.

 

Direktsändning

Under direktsändningen går allt som händer i respektive program ut på riktigt i TV-rutan och är därför på riktigt eller ”live”. I direktsändningarna sker också riktig telefonomröstning, som sedan läggs samman med juryrösterna (som avlägger kvällen före). När semifinalerna avgörs är det tio akter per program som tar sig till final, medan i finalen röstas en slutgiltig vinnare fram.

 


 

Kommentera