Sveriges kommentatorer i Eurovision 2023

PANELEN TIPSAR. Det är nu några veckor kvar till Eurovision Song Contest 2023 och nu vet vi vilka personer som ska kommentera tävlingen för Sveriges Television och Sveriges Radio.

 

Sveriges Televisions kommentatorer

Det blir veteranen Edward af Sillén tillsammans med Måns Zelmerlöw som kommer att vara SVT:s kommentatorer i årets tävling. Upplägget blir att af Sillén kommenterar semifinalerna själv medan han får sällskap av Zelmerlöw i finalen.

För Edward af Sillén är det 12:e gången som han har kommentatorsjobbet för SVT. Uppdraget har han haft årligen sedan 2009 med undantag för åren 2013 och 2016 då han arbetade med SVT-produktionen av Eurovision (då tävlingen var i Sverige). Edward kommenterade även specialprogrammet Sveriges 12:a år 2020 då Eurovision ställdes in p.g.a. coronapandemin.

För Måns Zelmerlöws del är det den andra gången han är SVT:s kommentator i Eurovision-sammanhanget, senast var i Kiev 2017. Han var även en av programledarna för Eurovision 2016 i Stockholm och har sedan dess även synts till i sketcher och som en av mellanakterna i tävlingen.

 

Sveriges Radios kommentator

För Sveriges Radios del blir det fortsatt Carolina Norén som har fått kommentatorsuppdraget, som hon har haft varje år sedan 1999. Detta bekräftas i de tv-tablåer som SR har publicerat för semifinal 1, semifinal 2 och finalen. Vad det verkar som nu kommer hon heller inte i år att ha med sig ESC-experten Björn Kjellman som bisittare i finalen.

 


 

Kommentera