Bosnien och Hercegovinas bidrag till Eurovision 2016 är nu presenterat

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Bosnien och Hercegovinas TV-bolag BHRT har officiellt presenterat Bosnien och Hercegovinas tävlingsbidrag till Eurovision 2016. Det blir låten ”Ljubav je” som kvartetten Deen & Dalal feat. Ana Rucner & Jala ska framföra i Stockholm i maj.

Tävlingsbidraget presenterades officiellt vid en TV-sändning från Sarajevos stadshus fredagen den 19:e februari. Så här såg det ut när låten framfördes live:

 

Bosnien och Hercegovina återvänder till Eurovisionen efter tre års frånvaro. Landet har inte deltagit i tävlingen av ekonomiska skäl och tävlar i år tack vare sponsorer. Vi har tidigare skrivit om det nationella TV-bolaget BHRT:s minst sagt trista ekonomiska situation och därför är det roligt att se att landet trots detta ändå kan återvända till tävlingen.

 

Om artistkvartetten

Många känner säkert igen Fuad Backović Deen, eller endast Deen som han kallar sig som artist, då han representerade Bosnien och Hercegovina år 2004 med låten ”In The Disco”, och hamnade i finalen på en niondeplats. Dalal Medhat-Talakić är till vardags en R&B-artist som framträder i duon Erato. Ana Rucner är en kroatisk cellist och Jala är en rappare som också varit med och skrivit detta tävlingsbidrag. Denna kvartett är alltså nu redo att tävla för Bosnien och Hercegovina 2016.

 

Panelen tycker till!

Så här tycker vi i panelen om Bosnien och Hercegovinas tävlingsbidrag 2016:

 

listornamnskylt_haris
Då har mitt hemland presenterats sitt bidrag. Det är lite svårt att vara objektiv, men jag ska göra så gott jag kan. När violinspelandet och trummorna satte gång i början så fick jag jag rysningar i kroppen. Deen och Dalal började sjunga och det blev helt magiskt. De var samspelta och proffsiga samtidigt som Ana Rucner levererade med sin futuristiska violin. Det var ett perfekt bidrag för mitt hemland och jag kände mig stolt. Men sen hände något jag inte hade räknat med – Jala kom ut och började rappa. Och jag kände att varken jag inte behövde den överraskningen. Låten behövde inte hans rap-parti. Utan hans parti hade jag garanterat er att denna låten tagit sig till final, men med rappen så känner jag mig inte lika självsäker längre.

 

listornamnskylt_hollac16

Jag är mycket positiv överraskad av Bosnien och Hercegovinas tävlingsbidrag 2016. Hade sett framför mig att TV-bolaget valt ut en låt där man tydlig säger ”vi vill inte vinna tävlingen”, av just de ekonomiska skäl som nämnts. Men den här låten tror jag kommer gå riktigt bra i tävlingen. Är idag 100 procent övertygad om att vi kommer att få se Bosnien och Hercegovina i toppstriden i årets ESC-final! Det enda negativa som jag har att säga om låten är att själva hiphop-delen kunde ha tagits bort. Den känns tämligen konstig i låten. I övrigt ser jag inga fel eller brister i låten eller framträdandet.

 

Vad tycker du om denna låt? Kommentera gärna!

 


 

Kommentera