Inför Eurovision 2023: Sammanfattning av de direktkvalificerade länderna

EUROVISION 2023. Nu har vi presenterat och tyckt till om bidragen som är direktkvalificerade till finalen den 13:e maj. I denna artikel hittar du länkar till alla publicerade delar som handlar om dessa låtar.

För kännedom kommer vi att presentera alla totala resultat den 28:e april då alla i panelen har gjort sina slutgiltiga betygsval och gissningar.

Ytterligare notering som bör göras är att värdnationen Storbritannien har tilldelats startnummer 26 i finalen och fjolårets vinnare Ukraina, som i kraft av den segern slipper kvala genom semifinalerna, har tilldelats startnummer 19. Övriga finalister (resterande fyra i ”Big Five” samt de bidrag som kvalar in till finalen) kommer istället att få lotta om de ska tävla i finalens första eller andra starthalva innan produktionen avgör deras startnummer.

 

Startfältet (hittills klara för final)

Startfältet presenteras enligt alfabetisk ordning efter land. Bidragslänkarna går till de officiella musikvideorna.

Frankrike: La Zarra – Évidemment

Italien: Marco Mengoni – Due vite

Spanien: Blanca Paloma – Eaea

Storbritannien: Mae Muller – I Wrote A Song

Tyskland: Lord of the Lost – Blood and Glitter

Ukraina: Tvorchi – Heart of Steel

 


 

Kommentera