Danmark vann Eurovision Choir 2019

EUROVISION CHOIR 2019. Det blev till sist den danska kören Vocal Line som utsågs till segrare i den andra upplagan av Eurovision Choirs historia. Sveriges kör Zero8 blev oplacerad då man inte röstades vidare till den andra omgången.

 

Resultat

Så här blev slutresultatet:

 

Finalomgången

  1. Danmark: Vocal Line
  2. Lettland: Koris Maska (Babite Municipality Mixed Choir Maska)
  3. Slovenien: Jazzva

 

Oplacerade efter första omgången (i bokstavsordning)

  • Belgien: Almakalia
  • Norge: Volve Vokal
  • Schweiz: Cake O’Phonie
  • Skottland: Alba
  • Sverige: Zero8
  • Tyskland: Bonnvoice
  • Wales: Ysgol Gerdd Ceredigion

 

Upplägget

Tio amatörkörer från lika många länder i Europa deltog i årets tävling som genomfördes i två omgångar. Varje kör hade först fyra minuter på sig att framföra ett visst antal låtar inför programmets tremannajury, som därefter beslöt vilka tre körer som de ville höra en gång till. De tre körerna som gick vidare var Danmark, Lettland och Slovenien, övriga slutade oplacerade. Därefter framförde var och en av de tre körerna ytterligare låtar för juryn innan en vinnare korades.

Det var den andra upplagan av Eurovision Choir som avgjordes i Partille Arena i Göteborg under ledning av Ella Petersson och Petroc Trelawny. Juryn utgjordes av trion Deke Sharon, John Rutter och Katarina Henryson.

Om du missade sändningen så finns den tillgänglig i SVT Play via denna länk (OBS! Länken är aktiv till och med den 30:e januari 2020).

 


 

Kommentera