Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Eurovision 2022 invigs i Turin

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


EUROVISION 2022. Efter många intensiva repetitionsdagar är det så dags för årets Eurovision Song Contest att invigas i värdstaden Turin.

Själva festligheterna startar i vanlig ordning med att artisterna och deras delegationer inklusive programledarna och andra personer i produktionen får gå längs med den turkosa mattan som i år äger rum vid Reggia di Venaria i Turin under ledning av Carolina By Domenico och Gabriele Corsi. Vid kanten av mattan får ackrediterad presskår stå och intervjua de som går förbi.

Du kan också följa festligheterna via sändningen nedan, start klockan 16.00:

 

I vilken ordning anländer delegationerna?

Alla artister och delegationer kommer att ankomma till den turkosa mattan i olika omgångar i en bestämd ordning. Inledningsvis blir det en kortare pratstund med värdarna innan resan börjar längs med mattan. Ordningen är som sagt bestämd sedan tidigare och utifrån schemat är det Albanien som kommer att anlända först medan värdnationen Italien anländer sist. Sveriges delegation anländer som nummer 35 i ordningen.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen