Eurovision 2022 invigs i Turin

EUROVISION 2022. Efter många intensiva repetitionsdagar är det så dags för årets Eurovision Song Contest att invigas i värdstaden Turin.

Själva festligheterna startar i vanlig ordning med att artisterna och deras delegationer inklusive programledarna och andra personer i produktionen får gå längs med den turkosa mattan som i år äger rum vid Reggia di Venaria i Turin under ledning av Carolina By Domenico och Gabriele Corsi. Vid kanten av mattan får ackrediterad presskår stå och intervjua de som går förbi.

Du kan också följa festligheterna via sändningen nedan, start klockan 16.00:

 

I vilken ordning anländer delegationerna?

Alla artister och delegationer kommer att ankomma till den turkosa mattan i olika omgångar i en bestämd ordning. Inledningsvis blir det en kortare pratstund med värdarna innan resan börjar längs med mattan. Ordningen är som sagt bestämd sedan tidigare och utifrån schemat är det Albanien som kommer att anlända först medan värdnationen Italien anländer sist. Sveriges delegation anländer som nummer 35 i ordningen.

 


 

Kommentera