Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Här är Sveriges kommentatorer i Eurovision 2021

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Foto & copyright: Janne Danielsson/SVT
Bilden är hämtad från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.

EUROVISION 2021. Det blir duon Edward af Sillén och Christer Björkman som kommer att kommentera Eurovision 2021 för Sveriges Televisions tittare i maj. För Sveriges radio blir det även här ett kärt återseende i form av Carolina Norén som haft uppdraget alla år sedan 1999.

 

Vad har hänt?

Det blir nu tionde gången som Edward af Sillén får uppdraget att kommentera Eurovision för SVT. Han gjorde det första gången år 2009 och har därefter haft uppdraget alla år sedan dess, med undantag för 2013 (då Josefine Sundström kommenterade) och 2016 (då Lotta Bromé kommenterade). Dessa två år arbetade Edward istället inom Eurovisionproduktionen. Ifjol medverkade han även som kommentator i SVT:s egen Eurovision (som gjordes då den riktiga tävlingen ställdes in).

Varje gång han har kommenterat tävlingen har det varit tillsammans med en kollega, och i år får Edward alltså med sig självaste Christer Björkman som nu avslutar sin Melodifestivalresa med att kommentera Eurovision. Däremot är det inte första gången som Christer syns till som Eurovisionkommentator då han har gjort det både åren 1998 (med Pernilla Månsson) och 2002 (med Claes Åkeson).

Edward och Christer kommer att kommentera bägge semifinalerna och finalen och detta gäller oavsett om Sveriges bidrag tar sig till final eller ej. Samma gäller Carolina N0rén för Sveriges Radio. Däremot är det oklart om hon får med sig Björn Kjellman som expertkommentator (i och med att han numera är ansiktet utåt för matvarukedjan ICA).

 

Carola avlämnar Sveriges 12:a

I finalen den 22:a maj är det ingen mindre än Carola Häggkvist som kommer att avlämna Sveriges poäng. Carola är ju välkänd i sammanhanget med sina tre bidrag ”Främling” (brons 1983), ”Fångad av en stormvind” (seger 1991) och ”Evighet” (femma 2006).

Sveriges poäng avlämnas oavsett om Sveriges bidrag tar sig till final eller ej. Detta då årets startfälts 39 länder är med och röstar i finalen.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen