Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Samanta Tīna tävlar med ”The Moon is Rising” för Lettland i Eurovision 2021

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Foto & copyright: LTV/Artūrs Martinovs
Bilden är hämtad från eurovision.tv som ägs av EBU.

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Tävlingsbidraget som Samanta Tīna ska få tävla med för Lettland i Eurovision 2021 är nu presenterat.

 

Vad har hänt?

Lettland var ett av de många länder som tidigt beslöt att de skulle låta den artist som skulle ha tävlat i Eurovision 2020 få en ny chans 2021 i och med att 2020 års tävling ställdes in. Valet föll därmed på Samanta Tīna, som nu tog fram sitt bidrag via en en tvådagars låtskrivarcamp ifjol. I november 2020, alltså nästan ett halvår efter artistbeskedet, lämnade Samanta beskedet om att tävlingsbidraget redan är valt. Det innebar således att det inte blev någon bidragsfinal/uttagning för att utse vilken låt hon ska tävla med i Rotterdam 2021, vilket i sig är unikt då det är första internvalet någonsin för Lettland.

Bidraget som har valts ut heter ”The Moon is Rising” och släpptes officiellt den 12:e mars. Se officiella musikvideon nedan:

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen