Samanta Tīna tävlar med ”The Moon is Rising” för Lettland i Eurovision 2021

Foto & copyright: LTV/Artūrs Martinovs
Bilden är hämtad från eurovision.tv som ägs av EBU.

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Tävlingsbidraget som Samanta Tīna ska få tävla med för Lettland i Eurovision 2021 är nu presenterat.

 

Vad har hänt?

Lettland var ett av de många länder som tidigt beslöt att de skulle låta den artist som skulle ha tävlat i Eurovision 2020 få en ny chans 2021 i och med att 2020 års tävling ställdes in. Valet föll därmed på Samanta Tīna, som nu tog fram sitt bidrag via en en tvådagars låtskrivarcamp ifjol. I november 2020, alltså nästan ett halvår efter artistbeskedet, lämnade Samanta beskedet om att tävlingsbidraget redan är valt. Det innebar således att det inte blev någon bidragsfinal/uttagning för att utse vilken låt hon ska tävla med i Rotterdam 2021, vilket i sig är unikt då det är första internvalet någonsin för Lettland.

Bidraget som har valts ut heter ”The Moon is Rising” och släpptes officiellt den 12:e mars. Se officiella musikvideon nedan:

 


 

Kommentera