Globen och Friends Arena får Melodifestivalen 2022

MELODIFESTIVALEN 2022. Det har nu ganska länge varit ovisst om var i Stockholm som Melodifestivalen 2022 ska äga rum, med undantag för den första deltävlingen vars repetitioner pågår i Globen, och nu har ett besked kommit!

Det var under fredagen den 4:e februari som SVT gick ut och bekräftade att de kommer att bli kvar i Globen i alla fall i den första, andra och tredje deltävlingen. Därefter flyttar hela produktionen över till Friends Arena som således kommer att husera den fjärde deltävlingen, semifinalen och finalen.

SVT:s biljettpartner Live Nation har i skrivande stund ännu inte meddelat biljettsläpp annat än för den första deltävlingen och finalen (till både genrepen och direktsändningen). Biljettförsäljningen lär dock komma igång inom kort!

 

Oklart hur stor del av arenan som används

Det är däremot inte sagt huruvida hela Friends Arena kommer att användas innan finalen, dvs. om det kommer att kunna vara upp till 28/30000 personer per sändning (som det har varit i finalerna som tidigare hållits där) eller om det blir en mindre publik som det brukar vara i deltävlingarna.

Däremot finns det just nu ingen större oro för publikmängden i sig då konserter och andra liknande sammankomster kommer att få ta in större publiker från och med onsdagen den 9:e februari. Den dagen slopas i stort sett alla de coronarelaterade restriktioner som funnits de senaste månaderna. Det enda som arrangörerna behöver utgå från och med då är maxtaket för den egna arenan för t.ex. brandsäkerhet och liknande.

 


 

Kommentera