Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Globen och Friends Arena får Melodifestivalen 2022

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2022. Det har nu ganska länge varit ovisst om var i Stockholm som Melodifestivalen 2022 ska äga rum, med undantag för den första deltävlingen vars repetitioner pågår i Globen, och nu har ett besked kommit!

Det var under fredagen den 4:e februari som SVT gick ut och bekräftade att de kommer att bli kvar i Globen i alla fall i den första, andra och tredje deltävlingen. Därefter flyttar hela produktionen över till Friends Arena som således kommer att husera den fjärde deltävlingen, semifinalen och finalen.

SVT:s biljettpartner Live Nation har i skrivande stund ännu inte meddelat biljettsläpp annat än för den första deltävlingen och finalen (till både genrepen och direktsändningen). Biljettförsäljningen lär dock komma igång inom kort!

 

Oklart hur stor del av arenan som används

Det är däremot inte sagt huruvida hela Friends Arena kommer att användas innan finalen, dvs. om det kommer att kunna vara upp till 28/30000 personer per sändning (som det har varit i finalerna som tidigare hållits där) eller om det blir en mindre publik som det brukar vara i deltävlingarna.

Däremot finns det just nu ingen större oro för publikmängden i sig då konserter och andra liknande sammankomster kommer att få ta in större publiker från och med onsdagen den 9:e februari. Den dagen slopas i stort sett alla de coronarelaterade restriktioner som funnits de senaste månaderna. Det enda som arrangörerna behöver utgå från och med då är maxtaket för den egna arenan för t.ex. brandsäkerhet och liknande.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen