Nathan Trent framför ”Running on Air” för Österrike i Eurovision 2017

NATIONELLA UTTAGNINGAR. I december 2016 presenterade Österrikes nationella TV-bolag ORF artisten Nathan Trent som sin representant till Eurovision 2017 i Kiev. Efter flera månaders väntan är det nu också klart att hans tävlingsbidrag officiellt heter ”Running On Air”. Bidraget släpptes officiellt måndagen den 27:e februari.

Bidraget skulle enligt tidiga uppgifter egentligen ha släppts under tisdagen den 28:e februari – alltså en dag senare, men så blev det alltså inte. Detta sedan låten publicerats bl.a. på YouTube och Spotify under natten mot måndagen.

Låten ”Running On Air” har Nathan Trent varit med och tagit fram själv, dock här i samarbete med Bernhard Penzias. Bidragsvalet har liksom artistvalet gjorts internt.

Så här låter studioversionen till bidraget:

 

En musikvideo till bidraget lär med största sannolikhet dyka upp inom en snar framtid.

 

Lite kort om artisten

Nathan Trent, född 1992 i Innsbruck i (Österrike, är en singer-songwriter inom pop och RnB. Han är idag s.k. “sin-egen-musiker” där han skriver, komponerar, arrangerar och producerar sin egen musik. Han är dessutom även skådespelare.

Ifjol var Österrike en av fansens favorit. Blir det även så i år månntro? Kommentera gärna vad du tycker om årets bidrag från Österrike.

 


 

Kommentera