Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

161 miljoner såg Eurovision 2022

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


EUROVISION 2022. EBU har nu sammanställt hur många människor som såg Eurovision 2022 i Turin, antingen via TV eller digitalt.

 

Betydligt färre mot året innan

Sammanlagt var det 161 miljoner som såg hela eller delar av de tre sändningarna den 10:e, 12:e och 14:e maj, vilket har sammanställts utifrån olika statistikbaser i de olika länderna. Däremot kan vi säga att siffran är betydligt lägre mot bara ett år sedan då 183 miljoner såg programmen. Detta trots att flera länder som t.ex. Italien, Spanien och Storbritannien hade sina bästa tittarsiffror på många år inklusive att programmet nådde en större andel av den yngre publiken (15-24 år) och att Eurovision är fortsatt populärt i sociala medier.

 

Vad beror tappet på?

Tappet på nästan 20 miljoner tittare på bara ett år beror istället på att EBU har valt att inte räkna in tittarsiffrorna i Ryssland (som inte fick tävla) samt Ukraina. Ett år tidigare stod dessa länder för cirka 15 procent av tittarna! EBU har heller inte valt att räkna med tittarsiffror i Albanien, Azerbajdzjan, Israel, Kroatien, Malta, Makedonien, Nordmakedonien och San Marino då dessa länder saknar mätningar av TV-siffror.

Däremot kan det tilläggas att via Eurovision.tv:s olika sociala medier streamades sändningarna och där visades klipp och program cirka 280 miljoner gånger. Kanske valde fler att se Eurovision via datorn, surfplattan eller mobilen istället för i traditionell TV.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen