Nu kan du rösta i ESC Radios “Topp 250-lista” för 2022

top250

FANSENS ÅRLIGA OMRÖSTNING. Vill du vara med och påverka vilka bidrag som ska hamna på Eurovisionfansens Topp 250-lista för 2022? I så fall är det nu du ska lägga din röst i omröstningen som sajterna Songfestival.be och ESC Radio anordnar.

 

Upplägget

Upplägget går ut på att du väljer ut sammanlagt tio favoritbidrag från tidigare Eurovisioner som du rangordnar från plats 1 till 10 och sedan skickar in. Du röstar via denna länk.

OBS! För att rösta måste du först logga in med något av dina personliga sociala medier-konton.

 

Omröstningen är öppen till och med den 4:e december kl 23:59 CET, sedan sammanställs alla röster och de 250 mest populära bidragen hamnar på topplistan. Vilka dessa bidrag blir offentliggörs först på nyårsafton då ESC Radio spelar upp bidragen från plats 250 till 1. Så snart som alla listans placeringar har spelats upp släpps resultatet i textform.

 

Kom ihåg

De tio låtarna du väljer ut ska vara dina personliga favoriter genom tiderna som ska ha tävlat någon gång mellan åren 1956 och 2022. Bidragen som skulle ha tävlat i Rotterdam 2020 är inkluderade i omröstningen – trots att den upplagan ställdes in.

 

Så blev topp 10 ifjol

Som ett smakprov bjuder vi på hur 2021 års topp tio såg ut. Frågan är om det ser ut så här även vid årets lista eller om placeringarna förändras. Det återstår att se… (inom parentes står placering vid nyårsafton 2020):

  • 1 (1). Loreen – Euphoria (Sverige, 2012)
  • 2 (-). Måneskin – Zitti e buoni (Italien, 2021)
  • 3 (-). Go_A –Shum (Ukraina, 2021)
  • 4 (3). Duncan Laurence – Arcade (Nederländerna, 2019)
  • 5 (-). Barbara Pravi – Voilà (Frankrike, 2021)
  • 6 (2). Eleni Foureira – Fuego (Cypern, 2018)
  • 7 (5). KEiiNO – Spirit In The Sky (Norge, 2019)
  • 8 (7). Mahmood – Soldi (Italien, 2019)
  • 9. (50). Beth – Dime (Spanien, 2003)
  • 10 (-). Gjon’s Tears – Tout l’Univers (Schweiz, 2021)

Samtliga placeringar på hela den tidigare 250-topplistan hittar du här.

 

Ska Loreen vinna en elfte gång?

Sedan 2012 då Loreens “Euphoria” vann Eurovision Song Contest har den låten varit ständig etta på topplistan. Anno 2021 var det tionde gången gillt som den låten var etta och frågan är om det ska hålla minst ett år till. Förra årets vinnare Måneskin (Italien 2021) lyckades som bekant ta sig upp till en andraplats och vi får se om det är en placering som fortsätter att hålla. Det ska även bli spännande att se hur många från 2022 års startfält som lyckas ta sig in i toppen på topplistan och framförallt om någon som hamnade väldigt lågt kliver upp i toppen.

 


 

Kommentera