Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

TRM i Moldavien bekräftar Natalia Gordienko som sin representant i Eurovision 2021

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Foto & copyright: NG
Bilden är hämtad från eurovision.tv som ägs av EBU.

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Redan i juli ifjol gick sångerskan Natalia Gordienko ut i sina sociala medier och sade att hon skulle åter få representera Moldavien i årets Eurovision Song Contest. Först nu nästan 6 månader senare kommer den officiella bekräftelsen från det nationella TV-bolaget TRM.

 

Osäkerhet kring pandemin

En av anledningarna till att det blir internt val i år för Moldavien beror dels på osäkerheten kring coronapandemins utveckling men även att det blev ett slags force majeure-läge när Eurovision ställdes in ifjol. Innan dess han Natalia vinna fjolårets moldaviska uttagning med bidraget “Prison” men fick ändå inte tävla i Rotterdam p.g.a. coronapandemin.  Däremot har det dröjt först nu till januari 2021 då TRM väljer att bekräfta artistvalet. Senast i början av mars ska ett nytt tävlingsbidrag presenteras.

 

 

Natalia Gordienko i Eurovision 2020 och 2021


Den 29:e februari 2020 höll TVM sin nationella final inför Eurovision 2020, där en mix av tittar – och juryröster valde fram vinnaren. Startfältet innehöll flera tidigare välkända artister i sammanhanget som Maxim Zavidia (fjolårstvåa), Pasha Parfeny (Eurovision 2012) och Natalia Gordienko (Eurovision 2006). Artisten Geta Burlacu (Eurovision 2008) skulle också ha deltagit, men drog sig i sista stund ur av personliga skäl. Dessutom fanns flera svenska låtskrivare med på upphovssidan.

Efter att jury- och tittarna hade sagt sitt blev det också Natalia Gordienko med bidraget “Prison” som tog hem segern! Hon hade tidigare representerat sitt hemland i Eurovision 2006 och skulle nu få en ny chans i Rotterdam i maj 2020. Men efter att EBU ställde in tävlingen på grund av coronapandemin blev det aldrig någon tävlan för Natalia, som nu istället får en andra chans i Rotterdam 2021. Tills vi vet vilket bidrag hon får med sig nästa år bjuder vi på den officiella videon till 2020-låten:

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen