TRM i Moldavien bekräftar Natalia Gordienko som sin representant i Eurovision 2021

Foto & copyright: NG
Bilden är hämtad från eurovision.tv som ägs av EBU.

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Redan i juli ifjol gick sångerskan Natalia Gordienko ut i sina sociala medier och sade att hon skulle åter få representera Moldavien i årets Eurovision Song Contest. Först nu nästan 6 månader senare kommer den officiella bekräftelsen från det nationella TV-bolaget TRM.

 

Osäkerhet kring pandemin

En av anledningarna till att det blir internt val i år för Moldavien beror dels på osäkerheten kring coronapandemins utveckling men även att det blev ett slags force majeure-läge när Eurovision ställdes in ifjol. Innan dess han Natalia vinna fjolårets moldaviska uttagning med bidraget “Prison” men fick ändå inte tävla i Rotterdam p.g.a. coronapandemin.  Däremot har det dröjt först nu till januari 2021 då TRM väljer att bekräfta artistvalet. Senast i början av mars ska ett nytt tävlingsbidrag presenteras.

 

 

Natalia Gordienko i Eurovision 2020 och 2021


Den 29:e februari 2020 höll TVM sin nationella final inför Eurovision 2020, där en mix av tittar – och juryröster valde fram vinnaren. Startfältet innehöll flera tidigare välkända artister i sammanhanget som Maxim Zavidia (fjolårstvåa), Pasha Parfeny (Eurovision 2012) och Natalia Gordienko (Eurovision 2006). Artisten Geta Burlacu (Eurovision 2008) skulle också ha deltagit, men drog sig i sista stund ur av personliga skäl. Dessutom fanns flera svenska låtskrivare med på upphovssidan.

Efter att jury- och tittarna hade sagt sitt blev det också Natalia Gordienko med bidraget “Prison” som tog hem segern! Hon hade tidigare representerat sitt hemland i Eurovision 2006 och skulle nu få en ny chans i Rotterdam i maj 2020. Men efter att EBU ställde in tävlingen på grund av coronapandemin blev det aldrig någon tävlan för Natalia, som nu istället får en andra chans i Rotterdam 2021. Tills vi vet vilket bidrag hon får med sig nästa år bjuder vi på den officiella videon till 2020-låten:

 


 

Kommentera