Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Sju bidrag tävlar i Greklands internvalsomröstning till Eurovision 2023

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Strax innan 2022 blir 2023 genomfördes den publikomröstning som bland annat ligger till grund för det artist- och bidragsval som grekiska ERT ska göra till Eurovision 2023.

 

Vad har hänt?

I slutet av augusti gick ERT ut med en kommuniké där man önskade få in förslag på låtar och artister som vill tävla för Grekland i Eurovision 2023.

Själva urvalet kommer att göras av två utvalda jurygrupper varav den ena utgörs av en publikpanel på 70 personer och den andra av en musikexpertjury. Tillsammans kommer de internt rösta fram vilket bidrag som ska få tävla för Grekland i Liverpool i maj 2023 där maktfördelningen är 50,6% för publikpanelen och 49,4% för expertjuryn. Att fördelningen inte är helt jämn beror på att ERT utgår ifrån hur den nya maktfördelningen blir i Eurovision-finalen 2023 (där tittarna får lite mer makt med anledning av den nyinförda onlineröstningen för icke-tävlingsländer).

Publikpanelen hade valts fram bland nästan 3000 ansökningar och de som valdes ut hade fördelats in i olika grupper baserat på ålder i åldersspannen 18-24 år, 25-34 år, 35-44 år och 45 år och äldre.

 

Sju bidrag tävlar i omröstningen

I samband med att publikpanelen gjorde sin omröstning meddelade ERT vilka sammanlagt sju bidrag som de hade att rösta på. Någon av dessa artister med tillhörande tävlingsbidrag kommer således att få representera Grekland i Eurovision 2023 (listade i alfabetisk ordning efter artist):

  • Antonia Kaouri & Maria Maragkou – ”Shout Out!”
  • Klavdia – ”Holy Water”
  • Konstantina Iosifidou – ”We’re Young”
  • Leon of Athens – ”Somewhere to Go”
  • Melissa Mantzoukis – ”Liar”
  • Monika – ”I’m Proud”
  • Victor Vernicos – ”What They Say”

 

Oklart när vinnaren meddelas

ERT har i skrivande stund inte meddelat när de kommer att meddela vilken av de sju låtarna som fått flest röster och som därmed har blivit vald till att bli Greklands ESC-representant i Liverpool. Vi kommer såklart att hålla koll på detta och så snart som vi har fått mer information publicerar vi det.

Klart är i alla fall att valet görs internt och inte via någon nationell final.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen