Melodifestivalen 2019: Lär känna startfältet i deltävling 1 & 2

Foto: ESC-Panelen

MELODIFESTIVALEN 2019. Inför Melodifestivalen 2019 presenterar vi de 28 artisterna. I det här inlägget finner du presentationer om de artister som medverkar i den första och den andra deltävlingen, här uppdelat enligt startordning.

 

Deltävling 1: Göteborg (2 februari)

Nano – “Chasing Rivers”


Senast Nano var med i Melodifestivalen (2017) var han relativt okänd för publiken även om han hade musikdrömmar sedan barnsben och givit ut musik också.

 

Tillbaka igen i leken

I finalen i Melodifestivalen 2017 stod det mellan Nanos Hold On och Robin Bengtssons I Can’t Go On, och även om det till sist blev Robin Bengtsson som knep segern kände Nano att nu kunde musikkarriären börja på riktigt. I stundens avgörande tänkte han så här:

– Shit vad långt jag har kommit i livet, vad som än händer är jag en vinnare. Så det var magiskt att få den kärlek man fick den gången. Jag hade inte förväntat mig det.

 

Nu två år efter andraplatsen är han tillbaka i leken igen, och tävlar i den första deltävlingen i Göteborg. Vår fråga är såklart hur det känns för honom att vara tillbaka igen!

– Det känns jättebra, jag är förväntansfull och det är kul att vara med i matchen igen, säger Nano.

 

Eurovision-vinnare har gjort låten

Den låt som Nano tävlar med  i år heter ”Chasing Rivers” som han gjort med trion Lise Cabble, Linnea Deb, Joy Deb och Thomas G:son.

– Årets låt är en uppgradering av ”Hold On”, lite tuffare men samma värld skulle jag säga. Inte allt för främmande, tillägger han.

 

Notera att alla de här låtskrivarna som Nano samarbetat med har minst varsin Eurovisionseger i bagaget – kan det lova något för Nano? Annars har ju Nano har ju varit nära att vinna Melodifestivalen en gång förut och skulle det gå hela vägen denna gång så blir han mer än nöjd.

– Det hade varit magiskt och en ära att få representera Sverige, det vore grymt, säger Nano med ett leende.

 

Ska bli utmaning

I övrigt tycker Nano att startfältet i år innehåller många bra artister.

– Det är ett bra startfält, många bra namn och antar att kvalitén är hög vilket är roligt att tävla med kvalitativa män och kvinnor. Så att det blir lite utmaning också, tillägger Nano.

 

 

High15 – “No drama”


Gruppen High15 består av de fyra 15- och 16-åriga tjejerna Lleucu Young, Tiana Salmon, Amie Parfitt och Alva Lindgren. Som popgrupp har bandet funnits i drygt tre år, efter att de bildades på Stage Academy’s artistutbildning. De har synts mest när de framfört covers på YouTube, men år 2017 sökte de till Talang och tog sig hela vägen till semifinalstadiet. Därefter har de släppt några låtar och varit ute på gig.

 

 

Wiktoria – “Not With Me”


Wiktoria Johansson, född 8:e november 1996 i Brämhult i Borås, slog igenom publikt med dunder och brak i Melodifestivalen 2016 med sin countrylåt ”Save Me”. Förutom att ta sig till final, där det till sist blev en fin fjärdeplats. Detta gav henne en start på karriären som rullat på sedan dess. Save Me blev trea på Sverigetopplistan och låg under flera veckor på bl.a. Svensktoppen.

 

Nytt försök 2017

Ett år senare var det dags igen i Melodifestivalen, även denna gång med en countryinspirerad låt (As I Lay Me Down) som tog henne ånyo direkt till final. Hon var en av förhandsfavoriterna till segern, men denna gång var jurygrupperna inte alls lika på att ge henne poäng. Totalt sett blev det en sjätteplats.

Förutom Melodifestivalen har vi bl.a. kunnat se Wiktoria uppträda på Diggiloo-turnén 2017, och hon har även suttit med i SVT:s Inför-serie till Eurovision 2016 samt delat ut Sveriges poäng i Eurovisionfinalen 2017. Under hösten 2018 deltog hon även i ett av Idol:s program där hon sjöng en duett tillsammans med Idoltävlande William Strid.

 

Tillbaka för tredje gången

Ifjol var Wiktoria inte med i tävlingen, men nu 2019 återvänder hon och det med låten ”Not with me” som hon gjort tillsammans med låtskrivarna Joy Deb och Linnea Deb.

 

 

Zeana feat. Anis Don Demina – “Mina bränder”


Zeana Muratovic, som går under artistnamnet Zeana, är född 5:e november 1992 i Växjö. Hon är artist som gjorde sig känd för publiken när hon sökte till Idol 2016 och kom med från audition till slutaudition för att sedan bli en av juryns val till kvalveckan. Även tv-tittarna tyckte om henne och röstade henne till kvalfinal och sedan till att bli en av veckofinalisterna. Sedan tog det stopp redan efter första veckofinalen. Ett år senare släppte hon sin första singel som hette Ingen lek med mig. Detta singelsläpp gjordes tillsammans med Felicia Aveklew.

Anis Don Demina, född 25:e april 1993 i Stockholm, är DJ, artist och musiker och blandar sin vardag med att både DJ:a på klubbar, göra egen musik (och göra samarbeten med andras låtar) samt att hålla igång sin YouTube-kanal med olika typer av innehåll (oftast att tycka till om olika saker). Vi länkar till Anis Don Deminas låtar som finns på bl.a. Spotify.

 

Nu slår sig denna duo samman för att tävla i Melodifestivalen 2019 med låten ”Mina bränder”. Låten har text och musik av Thomas G:son, Jimmy Jansson, Pa Moudou Badjie, Robin Svensk och Anis Don Demina.

Det är första gången som Zeana tävlar i Melodifestivalen, medan Anis spelade saxofon i Samir & Viktors Shuffla i fjolårets Melodifestival (2018).

 

 

Arja Saijonmaa – “Mina fyra årstider”


Arja Saijonmaa föddes i Sankt Michel i Finland den 1:a december 1944. Hon är artist som bor och verkar i många länder och har en stor musikalisk bredd och sjunger på en mängd olika språk. I Sverige är hon välkänd och folkkär och har varit det sedan hon slog igenom här i slutet av 1970-talet. Hittills har hon gett ut 35 musikalbum.

 

Ville inte tävla 1987

I Melodifestivalsammanhang kom debuten 1987 då hon ställde upp medHögt över havet som var en ynka poäng från att få åka och tävla i Eurovisionen. Men istället blev det Lotta Engbergs Fyra bugg och en Coca Cola som vann den finalen. Men någon direkt sorg över den förlusten känner inte Arja Saijonmaa idag, då hon från början inte ens ville tävla det året.

– Det kändes förfärligt att vara med, jag ville inte för jag visste inte hur jag skulle bära mig åt, säger Arja.

– Så jag tänkte bara jag genomför min sång och sen plötsligt till min chock ledde jag tävlingen. Och då först vaknade jag att ”hej hallå det hade varit roligt att vinna”, så jag vaknade försent hela grejen och det var jättekul, säger hon med ett leende.

 

Arja är också rätt förvånad att ”Högt över havet” har fortsatt vara en sådan stor låt även efter tävlingen -87.

– Jag har alltid tyckt att sången är väldigt bra, men tiderna var annorlunda. Det som hände efteråt med sången är ju ett mirakel, det är ju helt obegripligt att den har blivit så stor och har gått över flera generationer.

 

Känns väldigt rätt 2019

Senast vi såg Arja tävla igen var år 2005 med låtenVad du än trodde så trodde du fel som kom på sistaplats i sin deltävling. Därefter har det dröjt fram till nu då är Arja tillbaka igen i Melodifestivalen, den här gången med låten ”Mina fyra årstider” som hon gjort tillsammans med Göran Sparrdal. Och just i år anser hon det vara väldigt rätt att ställa upp igen.

– Nu känner jag mig oerhört motiverad, för det är första gången jag är med i Mellon med en sång som verkligen motiverar mig. Det är underbart att vara med, tillägger hon.

 

En låt tillägnad Moder jord

Låten som Arja ska tävla med anno 2019 handlar om att ta vara på den planet vi lever på.

– Det är en sång att väcka oss alla att få ha kvar Moder jord ett tag till. Den är romantisk, melodiös och upptempoaktig och har alla ingredienser som för mig gör en bra sång.

– Sedan är den är väldigt lycklig och emotionell, tillägger hon.

 

Har varit i Israel många gånger förut

Arja Sajionmaa har varit i Israel många gånger förut och säger att hon känner många på plats.

– Jag har varit där många gånger med Mikis Theodorakis, och de känner mig där och kan Mikis musik och det har varit underbara turnéer i Israel. Sedan har jag arbetat med en stor fredskonferens så därför känner jag mig mycket motiverad att vinna, säger hon med ett skratt.

 

Med det så tackar vi för intervjun och önskar vi Arja lycka till i Melodifestivalen 2019!

 

 

Mohombi – “Hello”


Mohombi Moupondo, som artist kallar sig för endast Mohombi, föddes den 17:e oktober 1986. Han växte upp med sina föräldrar och 13 syskon i Stockholmsförorterna Husby och Norsborg. Musikaliskt slog han igenom med sin bror i Group Avalon, som även deltog i Melodifestivalen 2005 med låten Big Up. Någon större succé blev det inte för just den låten och i Melodifestivalen, men de fortsatte att spela ihop bland annat på olika festivaler.

År 2010 gick satsade Mohombi solo och släppte låten Bumpy Ride som snabbt kom att bli en succé i flera länder, inte bara i Sverige. Detta ledde till att Mohombi följde upp detta med andra singlar som t.ex. låtarna Coconut Tree,Mr Loverman , In Your Head, Se Fue ochLet Me Love You. Några av dessa låtar är han dock endast featuring-artist till. Mellan dessa tillfällen och även därefter har Mohombi vunnit en rad priser i olika AWARDS för samarbeten med olika artister runt om i världen.

Nu år 2019 prövar Mohombi att på nytt delta i svenska Melodifestivalen och denna gång med låten ”Hello”, som han har gjort tillsammans med Alexandru Florin Cotoi, Thomas G:son och Linnea Deb.

 

 

Anna Bergendahl – “Ashes to Ashes”


De flesta kommer nog ihåg den där ödestiga torsdagskvällen i maj 2010 då det stod klart att Sverige för första gången på 34 år inte skulle vara representerad som en av finalisterna i en Eurovision-final. Ingen bär egentligen skulden för detta med tanke på att konkurrensen i Eurovision-startfälten alltid är hög, men just år 2010 råkade vara det året som Anna Bergendahl hade vunnit Melodifestivalen och var Sveriges representant i Eurovision Song Contest. När resultatet lästes upp och programledarna annonserade att Sverige inte fått någon finalplats blev det Anna som fick bära skulden bland både pressen och fansen. Så hur kändes det då för Anna den gången i Oslo?

– Det var såklart väldigt tråkigt, jag var ledsen några dagar, säger Anna Bergendahl till vår skribent Hollac16 under artistpresskonferensen.

– Men sen rullade det på med massa annat, Sverigeturné, jag började jobba i USA, började plugga. Livet går vidare, tillägger hon.

 

I själva verket hamnade Sverige på en elfteplats i semifinal 2, endast fem poäng från att kvala in till finalen. Sverige placerade sig också bäst av de länder som inte tog sig till final det året.

 

Återvänder till Melodifestivalen efter nio år

Nu har det snart gått nio år sedan just den händelsen, och efter det har det ju gått väldigt mycket bättre för Sverige i Eurovisionen med två segrar av både Loreen och Måns Zelmerlöw samt topp 10-placeringar vartenda år (undantaget på hemmaplan i Malmö 2013). Och nu är Anna Bergendahl tillbaka i Melodifestivalen.

– Det är jättekul att återvända, jag är exalterad och nervös. Det ska bli fantastiskt kul, säger hon med ett leende.

 

Och trots det som hände i Oslo för snart nio år sedan så känner sig Anna redo att bli Sveriges Eurovisionrepresentant igen – om svenska folket och juryn skulle rösta fram henne som vinnare. Men någon revansch är hon inte ute efter.

– Det skulle vara helt makalöst, det är vad jag längtar till. Jag är inte ute efter så mycket revansch, jag tycker bara att det är en så stark låt och jag vill ut med den, tillägger hon.

 

Hemlighetsfull om framträdandet

I Melodifestivalen 2019 tävlar Anna med bidraget ”Ashes to Ashes”, som hon har gjort tillsammans med trion Thomas G:son, Bobby Ljunggren och Erik Bernholm. Låten beskriver hon för oss som en slags pepp-låt.

– Det är en låt som kommer med väldigt mycket värme, hopp och ljus som jag behöver ge till mig själv och som jag hoppas att jag kan ge till andra via den här låten.

 

Mer än så vill hon inte avslöja, framförallt är hon mycket hemlighetsfull kring vilket slags framträdande det blir på scenen.

– Framträdandet kommer jag inte avslöja så mycket om, men det kommer att bli ett annorlunda nummer, säger hon mycket hemlighetsfullt.

 

Med det önskar vi Anna Bergendahl lycka till i Melodifestivalen 2019.

 

 

Deltävling 2: Malmö (9 februari)

Andreas Johnson – “Army of us”


För Melodifestivalpubliken är Andreas Johnson ett mycket välkänt ansikte eftersom att han har deltagit väldigt många gånger, totalt 6 gånger ej inräknat det han ska göra år 2019. Vid hälften av hans försök har han nått final och uppnått en andraplats (2007), tredjeplats (2006) och sjätteplats (2010) medan vid övriga tre försök har det slutat med att bli utslagen i Andra chansen (2008 (i duett med Carola) och 2012) eller redan i deltävlingen (2015).

I år (2019) blir det alltså sjunde gången gillt som Andreas Johnson tävlar i Melodifestivalen, och han är lika laddad som vanligt att ställa sig på scenen.

– Det är kul, det är bara ut och ha roligt. Mello är var det är och tycker man att man har något bra att säga varför inte säga det inte för så många som möjligt?, säger Andreas.

 

Lite vad vi inte har hört förut

Den här gången som Andreas Johnson deltar utlovar han ett litet annorlunda sound jämfört med vad han har tävlat med förut i Melodifestivalen.

– Alltså den här låten är lite mer lik det materialet jag inte tävlat med, om man ska göra en passning till Glorious som firar 20 år i år så är det här den låt som landar mest i det landet.

 

Det här gör oss nyfiken på vad det är för låt, och vi får följande svar:

– Det är en peppig euoforisk pop-rocklåt, den har inte den här retrovibben som ”Sing For Me” eller ”A Little Bit Of Love” hade och det är ingen ballad i a-moll. Förhoppningsvis ska man vara väldigt pepp när de där tre minuterna är över, tillägger Andreas.

 

”Underbart att Janne Malmsjö är med”

Andreas Johnson tävlar i Malmös startfält (lördagen den 9:e februari), men just nu är det inte i fokus för Andreas vilka andra som är med i startfältet.

– Jag har inte tänkt på vilka som är med runt omkring och jag har dålig koll på de flesta. Utom Jan Malmsjö!

– Jag tycker det är underbart att ha med Janne Malmsjö i Malmö, vi har ju båda bägge rötterna där, tillägger han med ett leende.

 

Skulle vara en är att tävla i Eurovision

Avslutningsvis är vi såklart intresserade av att veta Andreas eventuella planer om han nu på sitt sjunde försök skulle bli Sveriges representant i Eurovision Song Contest.

– Det skulle vara en ära förstås och det skulle nog alla säga som är med i den här tävlingen. Men jag vet ju själv att man säger ”jag vill inte vinna, jag vill komma på en bra andraplats för att slippa åka till Eurovision”. Men när man väl är där i Friends Arena då vill man ju ha den sista rösten, tillägger han.

 

Det är ju ändå 200 miljoner tv-tittare i Eurovision.

– Ja det är något man inte kan tacka nej till, säger han med ett skratt.

– Vi får se om vi vet någon gång framåt vårkanten, tillägger han.

 

Med det sagt tackar vi för intervjutillfället och önskar Andreas Johnson lycka till i årets Melodifestival.

 

 

Malou Prytz – “I Do Me”


För debuterande Malou Prytz är det just nu stor glädje att få ha kommit med i startfältet i Melodifestivalen 2019. Hon är precis som Bishara och tjejerna i High15 en av årets yngsta deltagare, just nu endast 15 år gammal (men hon fyller 16 år under Melodifestivalens finalvecka).

– Det känns fantastiskt kul att få vara med i en sådan här pass stor tävling i så pass tidig ålder, säger hon.

 

Nytt stjärnskott bland unga talanger

Malou kommer från Ryd i Småland och är ett nytt stjärnskott bland unga talanger, bland annat har hon vunnit en rad musiktävlingar runt om i Sverige som Lilla Song Contest på Östersjöfestivalen i Karlshamn.

– I privatlivet är jag kanske inte den som gillar att stå i centrum och synas mest, men när jag står på scen då är det verkligen man kan glänsa.

 

Våga gå vidare i en relation som inte fungerar

Hennes tävlingsbidrag heter ”I Do Me” och är gjord av Isa Tengblad, Elvira Anderfjärd, Fanny Arnesson och Adéle Cechal. Låten beskriver hon som en relationslåt.

– Den handlar om att våga gå vidare i en relation om den inte fungerar. Det kan både vara en vänskapsrelation och kärleksrelation.

 

Malou utlovar ett glatt nummer på scenen i framträdandet, även om inte allt är bestämt än hur det ska se ut.

– Man ska vara med och dansa till den, säger hon med ett leende.

 

Ännu större att representera Sverige

Om det skulle gå hela vägen för Malou att hon får representera Sverige i Eurovision 2019 är inget hon personligen tackar nej till.

– Det skulle vara ännu större såklart, men just nu fokuserar jag på Melodifestivalen.

 

Med det säger vi tack för intervjun och önskar Malou lycka till i årets tävling!

 

 

Oscar Enestad – “I Love It”


Oscar Enestad, född år 1997, var tidigare en del av gruppen FO&O, som innan dess hette The Fooo eller The Fooo Conspiracy. Detta pojkband som Omar var en del av var tämligen framgångsrika under gruppens aktiva år 2013-2017. Gruppen deltog också i Melodifestivalen 2017 med låten ”Gotta Thing About You som tog sig till final och som där hamnade på elfte plats. Inför sin tävlan var de fyra medlemmar i gruppen, men en av dem valde att lämna och de förblev en trio resten av tiden.

En tid efter Melodifestivalen kom beskedet att FO&O lägger ned och alla grabbarna satsar på sina solokarriärer. Efter att medlemmen Felix Sandman kom tillbaka till Melodifestivalen 2018 och fick en hedrande andraplats med sin Every Single Day kommer nu de två resterande ex-FO&O-medlemmarna tillbaka men denna gång tävlar de mot varandra om än i olika deltävlingar. Omar tävlar i den tredje deltävlingen i Leksand medan Oscar tävlar i den andra deltävlingen i Malmö.

Oscars låt heter “I Love It” och är gjord av Oscar själv tillsammans med Emanuel Abrahamsson och Parker James. Enligt mediala uppgifter handlar låten om kärleken till 50-åriga flickvännen Cecilia.

 

 

Jan Malmsjö – “Leva livet”


Jan Malmsjö, född 29:e maj 1932 i Lund, är en av Sveriges främsta skådespelare och underhållare som har en karriär som pågått i över sju decennier. Det har både varit musikaler, krogshower, sånginsatser och skådespeleri på teater och film. Jan Malmsjö har varit och är aktiv i branschen. Så det finns egentligen inte så mycket mer att säga där.

Det vi istället tänker ta upp är när Jan senast deltog i svenska Melodifestivalen, vilket var år 1969. Då tävlade han med låtenHej clown (av Benny Andersson och Lasse Berghagen) som efter poängsammanställningen hamnade på delad förstaplats med Tommy Körbergs Judy min vän. Det var första gången detta hade hänt och därför fick man ta till regelboken som sade att en ny juryröstning mellan dessa två bidrag skulle äga rum. I den nya röstningen blev det Körberg som vann och Malmsjö fick därmed se sig besegrad.

Så nu, exakt 50 år senare, kommer Jan Malmsjö tillbaka till Melodifestivalen. Den här gången heter låten ”Leva livet” (av Anderz Wrethov, Elin Wrethov och Johan Bejerholm) och frågan är om det är 2019 som revanschen från -69 ska komma?

 

 

Vlad Reiser – “Nakna i regnet”


YouTubern Vladislav Melesjtjenkov, som kallar sig Vlad Reiser, föddes den 7:e maj 1993. På sin YouTube-kanal, som han startade år 2013, hittar han på en massa roliga saker med sina vänner och sig själv. Kanalen är väldigt populär och hade i slutet av 2018 närmare 40 000 prenumeranter. Nu går Vlad från att vara YouTube-stjärna till Mello-stjärna, men det är något han inte vill kalla sig själv.

– Njae YouTubestjärna jag vet inte. Men jag älskar att skapa YouTube-videos och att hålla på med musiken, säger Vlad.

– Sen är det galet kul att vara här bland alla dessa människor, tillägger han.

 

En låt med många tolkningar

Vlads bidrag i festivalen heter ”Naken i regnet” som han gjort med Lukas Nathansson, John Hårleman och Chris Enberg.

– Man kan tolka det på olika sätt, men jag ser det mer som att man ska våga kasta sig ut naken att vara fri ute i regnet eller stormen och att kasta sig ut i livet.

 

Men någon referens till Samir & Viktors ”Bada nakna” finns inte.

– Nä jag ska inte bada naken, dansa naken i så fall, säger Vlad.

 

”Det blir nog en tuff tävling”

Vlad ser konkurrensen i Malmös startfält (9:e februari) som hög.

– Det blir nog en tuff tävling, man ser direkt på listorna. Men det ska bli sjukt kul att vara med. Jag hoppas på det bästa och det viktigaste är att ha jävligt kul för det är så stort!

 

Har inte lika många följare som Eurovision har tv-tittare

Att få möjligheten att få representera Sverige i Eurovision är något Vlad inte riktigt hunnit smälta än, särskilt inte att det även gäller en tittarpublik på cirka 200 miljoner tv-tittare i hela världen.

– 200 miljoner, wow det är lite mer än vad jag har på YouTube, säger Vlad med ett skratt.

– Jag har inte hunnit smälta Mello, så jag ska fundera på Eurovision, tillägger han med ett leende.

 

Med det tackar vi för pratstunden och önskar Vlad lycka till i startfältet.

 

 

Hanna Ferm & Liamoo – “Hold you”


Hanna Ferm föddes 23:e oktober 2000 i Pixbo i Västergötland. Publikt blev hon känd när hon år 2014 sökte till Talang, där det däremot tog stopp efter det andra kvalprogrammet. Istället gjorde hon ett nytt försök i en annan talangtävling, nämligen Idol 2017. Juryn där tyckte om hennes audition och det tog henne vidare till slutaudition där hon gick vidare till kvalprogrammen och röstades fram som veckofinalist. Varje fredagsfinal höll hon sig kvar och gick till sist till finalen där hon hamnade på andra plats. Karriären tog därefter fart då hon under 2018 släppte två singlar (Habit och Never Mine).

Liam Cacatian Thomassen, mer känd som Liamoo, föddes den 10:e september 1997 i Lidköping. Han är både rappare och sångare som slog igenom i Idol 2016, där han precis som Hanna Ferm, tog sig från en första audition till final via slutaudition, kvalprogram och veckofinaler. Enda skillnaden blev att Liamoo vann Idol det året. Därefter ställde han upp i Melodifestivalen 2018 med låten Last Breath som tog sig till final och blev sexa. Före Idol hade Liamoo släppt en singel och 2018 släppte han också ett debutalbum.

 

Duo i Melodifestivalen 2019

Dessa två Idol-finalister har nu slagit sig samman som en duo i Melodifestivalen 2019. De ska framträda med låten ”Hold You” som de gjort tillsammans med Jimmy Jansson och Fredrik Sonefors. Det är första gången som Hanna Ferm tävlar i Melodifestivalen, medan det är Liamoos andra tillfälle. Duon deltar i den andra deltävlingen som avgörs i Malmö den 9:e februari.

Notering: Hanna & Liamoo har tidigare framfört en duo-låt, säsongen när Hanna tävlade i Idol. Se gärna det framträdandet här.

 

 

Margaret – “Tempo”


Małgorzata Jamroży, som artist kallar sig för Margaret, föddes den 30:e juni 1991 i Stargard Szczeciński. Hon ägnade sig redan som barn åt musiken i olika typer av genrer. Hon slog igenom publikt när hon deltog i Baltic Song Contest 2013 där hon blev tvåa med låten Thank You Very Much. Men trots andraplatsen fick singeln ett liv på listorna i flera länder i Europa. Därefter släppte hon sitt debutalbum i Polen som sålde platina, och något år senare släppte hon ytterligare ett album som sålde guld i Polen.

 

Blev tvåa i polska Eurovisionuttagningen 2016

Margaret var favorittippad att vinna den polska Eurovisionuttagningen 2016 med låten Cool Me Down. Men någon tävlan i Eurovision blev det inte eftersom hon inte vann. Istället har hon satsat på en karriär på den svenska musikmarknaden, framförallt efter att hon ifjol (2018) debuterade i svenska Melodifestivalen med låten In My Cabana som tog sig hela vägen till final, om än via Andra chansen.

 

Tillbaka i Sverige – med Tempo

Nu är Margaret tillbaka i Melodifestivalen igen med låten ”Tempo”, gjord av Anderz Wrethov, Jimmy Jansson, Laurell Barker och Sebastian von Koenigsegg. Ifjol (2018) hade Margaret som mål att få publiken att le, vad som gäller anno 2019 får vi snart se på scen nära dig!

 


 

Kommentera