Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Missa inte Eurovision Lockdown Partyn 2020

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


EUROVISION PRE PARTYN. Eurovisionen och alla Eurovision Pre Partyn ställdes in i år (2020) på grund av covid19-pandemin. Trots det kommer vissa evenemang att genomföras men inte i arenor utan via livestreams från artisters hem. Vi berättar mer om några av de events som är aktuella för detta!

 

SuRies London Eurovision Party

Söndagen den 29:e mars skulle Eurovision-förfesten London Eurovision Party ha anordnats på Café de Paris i London. Istället blir det en specialvariant som genomförs online med sångerskan SuRie, som själv representerade Storbritannien i Eurovision 2018 med låten “Storm”, som kommer att livestreama en show från sitt hem via sin YouTube-kanal med start kl 19:00 brittisk tid. Inför sändningen har fansen fått rösta fram vilka låtar hon ska sjunga.

Det riktiga eventet på Café de Paris ställdes in och kommer med all sannolikhet tillbaka igen 2021 (om inget annat meddelas).

 

Pre-PartyES at Home

Det spanska Pre Partyt Pre-PartyES skulle ha ägt rum på Sala La Riviera i Madrid den 10:e och 11:a april, men blev av samma skäl som London-showen inställd. Trots det kommer eventet bli av men som en onlineföreställning med det nya namnet PrePartyES at Home.

Den nya showen kommer att starta kl 22:00 CEST den 11:e april och sänds ut live från Eurovision Spains YouTube-kanal. Under kvällen och natten kommer flera artister uppträda men från sina hem istället för på plats i en arena/klubb.

Tillägg ska göras att den ordinarie festen återkommer förmodligen 2021 om inget annat meddelas.

 

Eurovision Home Concerts

Eurovision.tv har meddelat att man under de kommande veckorna kommer att köra alternativa onlinekonsterter på YouTube under namnet Eurovision Home Concerts. Det handlar om olika Eurovision-artister som kommer att framträda med låtar men från sina hem. Varje artist kommer dels att framföra sin egen låt och därutöver en cover som röstats fram på sociala medier.

Första sändningen genomförs den 3:e april. Första artisten upp är Ryan O’Shaughnessy, som representerade Irland i Eurovision 2018 med låten “Together”. Övriga artister som också bekräftats är Tamara Todevska (Nordmakedonien 2008 och 2019) och Rasmussen (Danmark 2018).

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Uttagningskalendern

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen