Melodifestivalen 2019: Vad händer i Göteborg?


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

MELODIFESTIVALEN 2019. Nu har produktionsteamet för Melodifestivalen anlänt till sitt första stopp i Göteborg där den första deltävlingen ska äga rum. Inför sändningen på lördag ska scen, ljus och ljud med mera riggas, det ska scenrepeteras med mera. Exakt allt som händer inne på arenan och på stan finns att ta del av i den här artikeln!

 

Schemat i Göteborg


 • Måndag-onsdag:
 • – Scenen m.m. riggas upp i Scandinavium.

 • Onsdag:
 • – Alla artister och deras crew anländer till Göteborg.
 • – Artisternas första repetitioner genomförs i annan lokal (och bakom stängda dörrar).
 • – Ackrediterad presskår får lyssna på studioversionerna (kväll).

 • Torsdag:
 • – Första scenrepetitionerna i arenan (eftermiddag).
 • – Smyglyssningar av bidragen beräknas presenteras.
 • – Kommunfest i Göteborg (start kl. 20.00 CET).

 • Fredag:
 • – Andra repetitionsomgången (eftermiddag)
 • – Det första publika genrepet äger rum (kl. 19.00-20.30 CET).

 • Lördag
 • – Det sista publika genrepet äger rum (kl. 14.00-15.30 CET).
 • – Direktsändning med live-avgörande! (kl. 20.00-21.30 CET).
 • – Efterfest (start kl. 22.00 CET).

 

 

Andra händelser i Göteborg

Förutom det praktiska som rör eventet i Scandinavium har SVT:s samarbetspartner Live Nation anordnat ett evenemang i Nordstan på lördag förmiddag och eftermiddag (2 februari). Bland annat blir det uppsnack inför sändningen med SVT-profilen Jovan Radomir och för alla barn är Bolibompagänget på plats (och såklart även Bolibompa-draken!). Avslutningsvis är sker också eventet European Choir Games.

Hålltiderna i Nordstan är mellan kl. 11:15-15:15, och alla aktiviteter utom Mello-uppsnacket sker två gånger!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Efterspelet av Tel Aviv

Best of Nationella 2019

Eurovision 2019

Eurovision 2020

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av 6 personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal eller lyssna på vår podcast. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen