Inför helgens uttagningar: 2 februari 2019

INFÖR UTTAGNINGAR. Lördagen den 2:a februari är det inte bara premiär för Melodifestivalen 2019, utan även det pågår även en rad nationella uttagningar i andra länder med. I denna artikel listar vi de aktuella uttagningarna med all info du behöver.

Nedan har vi sammanställt information om respektive uttagning denna helg. Notera att resultatuppdatering sker kontinuerligt så snart respektive uttagning är klar, men en sammanfattande artikel dyker upp i början av den kommande veckan. Då får ni också reda på våra betyg och åsikter kring veckans startfält i Melodifestivalen!

 

Vilka uttagningar sänds?

Estland: Eesti Laul 2019 – Semi 2

I torsdags (31:a januari) avgjordes den första semifinalen och denna lördag tävlar startfältets sista 12 bidrag om de sista platserna i den avgörande finalen. De tolv tävlande framför sina bidrag och därefter får tv-tittarna och jury rösta vidare ett antal av dessa till den avgörande finalen. Det är inte sagt hur många bidrag som kommer att röstas vidare.

Programmet sänds kl. 18:00-20:00 CET samt 20:30-21:15 CET från staden Tartus universitets sporthall.

 

Mer info om programmet »

Så här tycker vi om startfältet »

 


 

Georgien: Georgia’s Star

Georgiens Idol-program fortsätter med sitt andra liveprogram. Efter det första liveprogrammet som avgjordes den 26:e januari är åtta tävlande kvar i programmet, och dessa tävlar nu om att få stanna kvar minst en livetävling till.

Programmet sänds med start kl. 19:00 CET.

 


 

Lettland: Supernova 2019 – Semi 2

Det har blivit dags för Lettlands andra och avslutande semifinal, där 8 bidrag tävlar om de fyra sista platserna i finalen. Precis som i föregående semifinal kommer bidragen att framföras varpå tv-tittarna och jurypanelen får rösta fram vilka bidrag de vill se i finalen.

Programmet sänds mellan kl. 20:25 – 22:40 CET via denna länk.

 

 

Mer info om programmet »

Så här tycker vi om startfältet »

 


 

Litauen: Eurovizija 2019 – Heat 4

Det har blivit dags för Litauens fjärde heat där 11 bidrag tävlar om att avancera vidare i uttagningen. De sex bästa dessa går vidare. Värt att nämna är att dessa heat är förinspelade och därmed är juryrösterna redan avlagda. Detta heat var inspelat den 23:e januari och sänds den 2:a februari. Vid den sändningen får då tittarna säga sitt.

Programmet sänds mellan kl. 20:00 – 22:20 CET via denna länk.

 

Mer info om programmet »

PS: Eftersom att nästan inga låtar släppts i förväg kommer våra personliga topplistor och kommentarer först efter att heatet har avgjorts.

 


 

Sverige: Melodifestivalen – deltävling 1

Det har blivit dags för premiären i Melodifestivalen 2019 med den första av fyra deltävlingar. Sju artister tävlar om två platser i finalen respektive Andra chansen, och därmed att ta ett steg närmare att bli Sveriges representant i Eurovision 2019!

Programmet sänds i SVT1 mellan kl. 20:00 – 21:30 CET.

 

För mer info om sändningen, se denna artikel.

 


 

Ungern: A Dal 2019 – Heat 3

Det har blivit dags för Ungerns tredje och avslutande heat där de sista 10 bidragen tävlar om de sista platserna i A Dals semifinaler. Upplägget är att varje bidrag framförs samtidigt som tv-tittarna kan rösta via SMS och en app. Efter varje framträdande betygsätter programmets jurymedlemmar framträdandet med poäng 1-10. Den summan räknas samman med en snittpoäng från tittarnas röstning. De fem bidrag som fått högst totalpoäng går vidare till semifinalerna, därefter får publiken rösta fram ett wildcard bland de utröstade bidragen i detta heat.

Programmets sänds mellan kl. 19:30 – 21:40 CET via denna länk.

 

Mer info om programmet »

Så här tycker vi om startfältet »

 


 

Kommentera