Julia Alfrida släpper ny singel och laddar upp inför Melodifestivalen 2021

Foto: Ebba Sverke.

MELODIFESTIVALEN 2021. I väntan på den kommande Melodifestivalen har artisten Julia Alfrida, som redan är klar att delta i nästa års tävling, passat på att släppa en ny singel. I samband med det fick vi en pratstund med henne om hennes upplevelser av P4 Nästa och så har hon gett en hint om vad som väntar till Melodifestivalen.

 

Tackade ja i direktsändning

För ungefär 1,5 månad sedan, räknat från skrivande stund, valdes Julia Alfrida ut att bli 2021 års joker i Melodifestivalen. Detta skedde tack vare att hon tog sig till finalen i P4 Nästa, och även om det inte blev seger i den tävlingen ansåg juryn att det var Julia som hade den största potentialen för kommande Melodifestival. Redan inför P4 Nästa-finalens avgörande hade Julia ställt sig mycket positivt till att tävla i Melodifestivalen om hon skulle få chansen, och i direktsändningen den 12:e september bekräftades det också fullt ut med ett rungande ja!

– P4 nästa var en otroligt rolig upplevelse och erfarenhet. Jag är så nöjd med min insats där och tacksam över att den har tagit på mig till Melodifestivalens startfält, säger Julia.

Hennes medverkan har också lett till att hon har fått möjligheten att skriva musik med nya människor i många olika konstellationer, vilket hon själv tycker känns som en otrolig ynnest och en lyx.

 

Släpper ny singel

Nu i oktober månad släppte Julia sin senaste singel ”Pretty Dreams (EGO)” som vi såklart vill passa på att tipsa om! Låten har Julia gjort tillsammans med Sophie Verdonk och finns bland annat att lyssna på Spotify. Julia beskriver låtens handling att man pendlar mellan att tvivla på sig själv i ena sekunden och att ha hybris i den andra. Dessutom gör hon en shoutout till Britney Spears & #freebritney-rörelsen.

Det finns även en officiell musikvideo till låten som du kan se i klippet nedan.

 

Arbetar på med sitt kommande Melodifestivalbidrag

I P4 Nästa tävlade Julia med låten Dark Doom, men på grund av att låten framförts offentligt för Melodifestivalen får hon inte tävla med den låten. Av samma skäl kommer det ej heller kunna bli den senaste singeln som vi precis tipsat om. Istället måste hon precis som alla andra tidigare P4 Nästa-jokrar ta fram ett nytt bidrag till tävlingen, en process som är i full gång. Det är såklart mycket hemlighetsmakeri just nu men vi får i alla fall en liten hint om hur arbetet går.

– I dagsläget skriver jag väldigt mycket musik för att försöka få fram den perfekta låten som jag ska framföra i Mello. Utan att nämna några namn så kan jag berätta att det är några väldigt talangfulla personer som har synts i Mello-sammanhang tidigare som jag har fått möjligheten att jobba tillsammans med, säger hon.

– Vilken låt jag väljer återstår och ser men det man kan förvänta sig av mig i Mello är att jag kommer vara mig själv till 110% & att jag vill lämna ett stort avtryck, tillägger hon.

 

Med det sagt önskar vi Julia all framgång både med den nya singeln och med låten som väntar till Melodifestivalen 2021!

 

Fakta: Vem är Julia Alfrida?


Julia Alfrida startade sin musikbana som sjuåring då hon sökte till Lilla Melodifestivalen och var ytterst nära på att komma med. Även om det inte räckte hela vägen var det där hon insåg att hon kunde uttrycka sig via musiken. Tidigare hade det varit fotbollen som gällt men musiken fick mer och mer övertag och när hon började på en musiklinje på gymnasiet insåg Julia att det var artist hon ville bli.

De senaste två åren har varit väldigt spännande musikår för Julia. Sommaren 2019 fick hon möjlighet att uppträda vid både Köpenhamns och Stockholm Pride och i februari 2020 släppte hon sin debut-EP och nu i oktober kom nästa singelsläpp. Under våren och sommaren tävlade hon också i P4 Nästa med bidraget “Dark Doom”, som ledde till att hon får tävla i Melodifestivalen.

– Det skulle kännas enormt kul! Jag vill så gärna få den möjligheten och är taggad upp över öronen. Jag har redan siktet inställt på Eurovision, sa Julia till oss inför finalen på frågan om juryn skulle ha valt ut henne att bli joker i Melodifestivalen 2021.

Så snart som hon fått erbjudandet var hon inte sen med att tacka ja till det.

 

Tidigare jokrar från P4 Nästa


Innan Julia Alfrida fick jokererbjudandet till Melodifestivalen har det varit nedanstående artister som har gått till Melodifestivalen via P4 Nästa. Vi redovisar deras tävlingsbidrag och placeringar i Melodifestivalen (ej P4 Nästa):

  • 2020: Faith Kakembo* – Crying Rivers (5:a i deltävling)
  • 2020: Amanda Aasa** – Late (6:a i deltävling)
  • 2019: The Lovers of Valdaro** – Somebody Wants (7:a i deltävling)
  • 2018: Stiko Per Larsson – Titta vi flyger (6:a i deltävling)
  • 2017: Les Gordons** – Bound to Fall (6:a i deltävling)
  • 2016: Smilo** – Weight of the world (5:a i deltävling)
  • 2015: Kalle Johansson*** – För din skull (6:a i deltävling)
  • 2014: Eko*** – Red (8:a i deltävling)
  • 2013: Terese Fredenwall*** – Breaking the Silence (5:a i deltävling)

 

* Faith Kakembo tävlade i finalen i P4 Nästa 2019 men fick inte jokererbjudandet, utan hon kom med i Melodifestivalen via den ordinarie tävlingen, antingen genom antagningen eller SVT:s kvot. Vi listar henne ändå här eftersom hon medverkade i SR-tävlingen samma år som Amanda Aasa.

** Amanda Aasa, The Lovers of Valdaro, Smilo och Les Gordons vann inte Svensktoppen/P4 Nästa sina år utan valdes ut av juryn att bli joker i Melodifestivalen. Dessa år gick P4-segern istället till Michael Fannon, Noomi, Spring City och Tim Lööv.

*** Under de tre första åren som bonuserbjudandet fanns med gick det alltid till artisten som vann P4 Nästa (som då hette Svensktoppen nästa). Därefter har erbjudandet inte varit bindande till att bara vinnaren kan få det, utan till vilken artist som helst bland finalisterna.

 


 

Kommentera