Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Eurovision 2020: Georgiens Eurovision-bidrag är presenterat

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. På nyårsaftonen 2019 hölls finalen i georgiska Idol, där sångaren Tornike Kipiani vann och fick äran att representera Georgien i Eurovision 2020. Nu tre månader senare är hans Eurovisionbidrag publicerat.

Bidraget som Tornike tävlar med heter ”Take Me As I Am” och den är gjord av honom själv. Här nedan presenterar vi musikvideon som släpptes den 3:e mars:

 

Fakta om Georgiens uttagning 2020

TV-bolaget GPB bekräftade under tidigt hösten 2019 att man för ett andra år skulle att utse Georgiens representant via georgiska Idol. Det blev andra året i rad som den talangtävlingen användes för Georgien i det här sammanhanget.

Den 31:a december 2019 hölls en avgörande finalen i Georgiens Idol-säsong hösten 2019 hölls den 31:a december 2019. Inför det hade det varje vecka hållits veckovisa program med auditions och live-shower, där startfältet varje vecka gallrades ut. Efter ett sista heat den 21:a december hade fyra artister (Barbara Samkharadze, Mariam Gogiberidze, Tamar Kakalashvili och Tornike Kipiani) meddelats tagit sig hela vägen till finalen.

 

Finalens resultat

Så här slutade Georgiens Idol-final:

  1. Tornike Kipiani (33,82%)
  2. Barbara Samkharadze (31,18%)
  3. Tamar Kakalashvili (18,38%)
  4. Mariam Gogiberidze (16,62%)

 

Efter finalen har Tornike själv tagit fram sitt Eurovisionbidrag med hjälp av Aleko Berdzenishvili som han gjort arrangemanget med. Men det är Tornike som gjort text och musik.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen