Eurovision 2020: Georgiens Eurovision-bidrag är presenterat

NATIONELLA UTTAGNINGAR. På nyårsaftonen 2019 hölls finalen i georgiska Idol, där sångaren Tornike Kipiani vann och fick äran att representera Georgien i Eurovision 2020. Nu tre månader senare är hans Eurovisionbidrag publicerat.

Bidraget som Tornike tävlar med heter ”Take Me As I Am” och den är gjord av honom själv. Här nedan presenterar vi musikvideon som släpptes den 3:e mars:

 

Fakta om Georgiens uttagning 2020

TV-bolaget GPB bekräftade under tidigt hösten 2019 att man för ett andra år skulle att utse Georgiens representant via georgiska Idol. Det blev andra året i rad som den talangtävlingen användes för Georgien i det här sammanhanget.

Den 31:a december 2019 hölls en avgörande finalen i Georgiens Idol-säsong hösten 2019 hölls den 31:a december 2019. Inför det hade det varje vecka hållits veckovisa program med auditions och live-shower, där startfältet varje vecka gallrades ut. Efter ett sista heat den 21:a december hade fyra artister (Barbara Samkharadze, Mariam Gogiberidze, Tamar Kakalashvili och Tornike Kipiani) meddelats tagit sig hela vägen till finalen.

 

Finalens resultat

Så här slutade Georgiens Idol-final:

  1. Tornike Kipiani (33,82%)
  2. Barbara Samkharadze (31,18%)
  3. Tamar Kakalashvili (18,38%)
  4. Mariam Gogiberidze (16,62%)

 

Efter finalen har Tornike själv tagit fram sitt Eurovisionbidrag med hjälp av Aleko Berdzenishvili som han gjort arrangemanget med. Men det är Tornike som gjort text och musik.

 


 

Kommentera