SVT presenterar Core Team för Eurovision 2024

EUROVISION 2024. SVT har meddelat vilka fyra personer som kommer att utgöra det huvudsakliga arbetsteamet för SVT:s Eurovision-produktion i Sverige 2024.

 

Vilka ingår i Core team?

Till att börja med har SVT:s nöjeschef Ebba Adielsson blivit tilldelad posten som tävlingens exekutiva producent. Under det här arbetsåret kommer hon att temporärt kliva av sin nuvarande arbetsroll för att helt fokusera på Eurovision Song Contest-produktionen.

Därtill kommer Christel Tholse Willers att vara chef för kommunikation, press, varumärke och events i samarbete med värdstaden. Hon har tidigare arbetat med Eurovision-produktionen 2013 i en liknande roll och även arbetat med Melodifestivalen.

Tävlingens tekniska produktionschef blir Tobias Åberg som även han arbetade med ESC-produktionen i Malmö 2013 och i Stockholm 2016. Sedan dess har han varit med på flera Eurovisioner i liknande roller.

Titeln Exekutive Line Producer är en ekonomisk roll tillsammans med övergripande roll för den tekniska produktionen. Den rollen har tilldelats Johan Bernhagen som tidigare varit både exekutiv producent och produktionschef för Sveriges två senaste Eurovisioner.

 

Utöver dessa fyra personer kommer det att tillkomma fler roller som meddelas vid senare tillfälle under säsongen.

 

Hur går värdstadsarbetet?

En av de stora frågorna på agendan är var i Sverige som Eurovision 2024 ska produceras.

Redan efter Sveriges vinst i Liverpool i maj visade flera städer intresse om att bli värdstad. SVT startade arbetet med att välja ut värdstad mer eller mindre omgående efter vinsten och den 12:e juni hade ansökningstiden för intresserade städer som ville ha uppdraget avslutats. I samband med det presenterades det inte vilka städer som hade ansökt men det var känt från andra källor att åtminstone Stockholm, Örnsköldsvik, Malmö och Göteborg har skickat in ansökningar.

Någon gång under sommaren 2023 planerar SVT att meddela vilken stad det blir som får jobbet, men det finns inget uttalat datum om när presentationen blir av.

 


 

Kommentera