Så blir vykorten i Eurovision 2023

EUROVISION 2023. BBC har låtit presentera mer fakta om hur årets vykort kommer att se ut i tävlingen, alltså de cirka 40 sekunder långa klipp som visas innan respektive lands scenframträdande.

För att sammanlänka att tävlingen produceras i och av Storbritannien på uppdrag av fjolårets vinnarland Ukraina kommer platser som representerar bägge länderna att finnas med i klippen. Men utöver det kommer också varje lands vykort att ha med platser från det egna landet. Med hjälp av drönare har ett brittiskt och ukrainskt filmbolag tillsammans med lokala produktionsteams filmat sammanlagt 111 platser runt om i Storbritannien, Ukraina och respektive tävlingsland. Det kommer att vara ett sammanhängande tema mellan varje vykort exempelvis parker, slott, byggnader och stränder.

Den musik som används i klippen är gjord av den ukrainska musikern och kompositören Dmytro Shurov.

Första gången som klippen visas publikt i direktsändningarna den 9:e och 11:e maj (semifinalerna) medan de direktkvalificerades vykort visas först under finalkvällen den 13:e maj.

 


 

Kommentera