Åtta möjliga bidrag till Israels X Factor-final 2022

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Efter flera månader med auditions, kvalprogram och livesändningar ska snart Israel avgöra sitt val till Eurovision 2022. Först har nu alla finalister blivit tilldelade två bidrag vardera som är tilltänkt Eurovision men varje artist får bara behålla en av dessa låtar.

 

Hur går omröstningarna till?

Inför-programmet

Finalavgörandet är således uppdelat i flera röstningsomgångar där det först handlar om att välja varsin låt till respektive finalist. Dessa val offentliggjordes den 30:e januari. Ett par dagar senare, den 3:e februari för att vara exakt, hålls ett slags inför-program till finalen där finalisterna uppträder live med sina bägge finalbidrag och därefter sker omröstningar om vilket av bidragen som respektive finalist får med sig till finalen.

 

Finalen

Den 5:e februari avgörs finalen i två omgångar. Först uppträder finalisterna med varsin cover varpå en omröstning avgör tre av de fyra artisterna som får tävla vidare. Artisterna som röstas vidare får sedan framföra sitt Eurovision-bidrag varpå en ny omröstning påbörjas mellan tittarna och två jurygrupper som slutar med att en av artisterna vinner.

 

Finalisternas bidragsval

Nedan presenteras finalisterna och deras låtar:

Eli Huli

 • Låtval 1: Blinded Dreamers
 • Låtskrivare: Roby Fayer, Eli Huli

 • Låtval 2: Nostalgia
 • Låtskrivare: Roby Fayer, Eli Huli

 

 

Inbal Bibi

 • Låtval 1: ZaZa
 • Låtskrivare: May Sfadia

 • Låtval 2: Marionette
 • Låtskrivare: Tzlil Klipi, Tal Forer, Mai Cohen

 

Michael Ben David

 • Låtval 1: Don’t
 • Låtskrivare: Ilya Siniaski

 • Låtval 2: I.M
 • Låtskrivare: Chen Aharoni, Lidor Saadia, Asi Tal

 

 

Sapir Saban

 • Låtval 1: Breaking My Own Walls
 • Låtskrivare: Gal Joe Cohen, Eyal Yishay, Dikla Dori, Ido Dankner

 • Låtval 2: Head Up
 • Låtskrivare: Ella Doron, Yahel Doron, Naama Gali Cohen, Liron Lev

 


 

Kommentera