Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Moldavien byter till internval inför Eurovision 2022

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Initialt var det sagt att det moldaviska TV-bolaget TRM skulle anordna uttagningen Selecţia naţională till Eurovision 2022. Men dagen före auditionen som skulle utse finalstartfältet kommer nya besked.

 

Vad har hänt?

Den moldaviska finalen var planerad att äga rum den 5:e mars där jury- och tittarröstning skulle få utse en representant för landet i Turin. Inför finalen var det inplanerat för en audition med de 28 artister som valts ut efter en första jurygranskning där juryn sedan skulle få utse finalstartfältet.

Men nu dagen innan auditionen äger rum (28:e januari) kom nya besked som säger att TRM väljer att slopa finalen. Anledningen är den just nu eskalerande situationen med väldigt mycket covid19-fall i Moldavien som ur en smittsynpunkt anses göra det omöjligt att just nu hålla en final även om det är många veckor kvar till den var planerad att äga rum. Däremot anser TRM att det kommer att vara möjligt att genomföra auditionen, men istället för att juryn ska utse ett antal finalbidrag får de i uppgift att välja landets representant på en gång.

TRM har även gått ut med information om att det krävs ett särskilt covid19-certifikat för att få medverka vid auditionen som äger rum i TRM:s huvudkontor.

 

Vilka deltar vid auditionen?

Nedan presenteras de artister med tillhörande tävlingsbidrag som kommer att få uppträda vid auditionen (listade i alfabetisk ordning efter artist):

Alla låtar finns även att lyssna via denna länk.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen