WAHL feat. SAMI: ”Otroligt kul att få skriva in sig i historieböckerna”

Foto: Jonathan Perlmann, Universal Music/SVT (hämtad från media.melodifestivalen.se)

MELODIFESTIVALEN 2021. Inför den andra deltävlingen fick vi en pratstund med duon WAHL feat. SAMI som nu ställer upp i Melodifestivalen med en mycket nostalgisk låt med referenser till 90-talet.

 

Det är första gången någonsin som Christopher Wahlberg, eller WAHL som han kallar sig, och även Sami Rekik tävlar i Melodifestivalen, men de är inga nykomlingar i musikbranschen, snarare tvärtom. Sami var tidigare en del av duon Medina som han hade tillsammans med Ali Jammali som spelade ihop fram till sommaren 2018 då de valde att lägga ned gruppen för att satsa på annat. I Christophers fall har det gällt hiphopduon Södrasidan (med Daniel “Jutte” Jutterström) som har den gemensamma nämnaren att de kommer från södra Stockholm. Nu är de alltså på plats i Annexet för att tillsammans representera sin genre i Melodifestivalen, något de känner sig väldigt stolta och glada över att få delta i engagemanget, festen och att få chansen att nå ut till så många lyssnare.

– Att få vara 1 av 2800 bidrag är helt otroligt! Vi är så glada, stolta och tacksamma, säger Sami.

 

Skapade mycket musik ifjol

Pandemiåret 2020 gick ingen omärkt förbi och för WAHL och Sami blev det att slopa scenframträdanden för att göra annat, däribland att skapa musik.

– Det var bara att acceptera och göra det bästa av situationen. För mig blev det att bygga en ny studio tillsammans med Petter och låsa in sig och skapa ännu mer musik än ”vanliga” år. Sen har det blivit mycket mer tid med familjen vilket har varit underbart, säger Sami.

Förutom att Petter är en av Samis stora idoler nämner han också Anis Don Demina som en idol – roligt då att de kommer att få mötas i samma program i år även om det inte är som tävlande artister utan som tävlingsartist respektive programledare.

 

Låten handlar om 1990-talet

Bidraget de tävlar med heter ”90-talet” och är gjord av Wahl och Sami tillsammans med Josefin Glenmark, Jesper Welander och Andreas Larsson. Själva låten kom till när duon tillsammans med Jesper Welander träffades en dag för att skriva något tillsammans.

– Det slutade med att på slutet av dagen kände att vi hade något som kanske skulle passa för Melodifestivalen. Vi jobbade vidare på låten, kopplade in Josefine Glenmark och Andreas Larsson för att toucha till den. Och sen kände vi att vi hade den!, säger Wahl.

 

En annan sak som är speciellt i år är att Melodifestivalens 1000:e bidrag framförs och den äran har gått till WAHL ft. SAMI.

–  Det känns hur kul som helst! Otroligt kul att få skriva in sig i historieböckerna, tillägger Wahl med ett leende.

 

Av de repetitioner vi har kunnat följa kommer numret och låten innehålla mycket nostalgi och referenser till det som var aktuellt på den tiden.

– Nostalgi är rätt ord. Vi båda är uppvuxna på 90-talet och vill med låten ta lyssnaren tillbaks till hur vi minns det och förhoppningsvis känna igen sig i någon av våra 100 referenser. Också kul att ställa upp i Mello med ett annorlunda tema, säger Sami.

 

Tävlar i ett starkt startfält

I den här deltävlingen har det pratats mycket om Dotter som förhandsfavorit och även om startfältet sedan innehåller flera debutanter anser de att det är en tuff konkurrens i startfältet.

– Jag ska svara ärligt men tråkigt. Alla låtarna är svinbra så jag säger att alla är lika stora konkurrenter, säger Wahl.

 

En annan nyhet i år är att det inte är någon publik i arenan (p.g.a. de restriktioner som finns). Wahl säger att eftersom det är hans debut i det här sammanhanget är det svårt att jämföra med hur det annars hade varit om Melodifestivalen hade varit på turné i olika städer.

– Men jag kan säga att peppen och nervositeten verkligen finns där. Vi är otroligt laddade och tror stenhårt på låten, tillägger han.

 

Skulle representera Sverige med en låt på svenska

Vinnaren i Melodifestivalen 2021 får en resa till Rotterdam i pris och äran att representera Sverige i Eurovision Song Contest. Om det skulle bli WAHL ft. SAMI som vinner i år skulle de inte ha något emot att genomföra detta projekt.

– Om vi vann skulle vi först och främst bli så chockade att vi förmodligen skulle sakna ord första 10 sekunderna. Men sen skulle vi nog känna en enorm glädje och tacksamhet en ära att få representera Sverige med en låt som dessutom är på svenska, säger Sami.

 

I övrigt väntar mycket mer runt hörnet för såväl WAHL som SAMI i år. Det blir fullt av nya låtar och samarbeten så håll utkik i deras sociala medier via Wahls Facebooksida respektive Samis Facebooksida.

Med det sagt vill vi önska duon stort lycka till i årets tävling!

 


 

Kommentera