Nedräkning till Tel Aviv: 5 dagar till start


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

NYHETSSAMMANFATTNING. Under torsdagen den 9:e maj påbörjades den andra repetitionsomgången inför Eurovision 2019, då alla 35 semifinalländer får repetera en gång till på scenen. Senare under dessa dagar kommer även de direktkvalificerade länderna få genomföra sina repetitioner. Här kommer ett sammandrag från de repetitioner som skedde under dagen.

 

Repetitionerna i arenan

Torsdagen bjöds på nya repetitioner från länder i semifinal 1 med startnummer 1-15.

Under den andra repetitionsomgången i arenan får varje land betydligt mindre repetitionstid, endast 20 minuter tillgodo. Men till skillnad från föregående repetitionsomgång är de kortare smygklipp som EBU släpper nu filmade direkt från deras kameror istället för en dålig publikkamera med sämre ljud. Detta gör att tittarna får möjlighet att se ca 30 sekunder av varje framträdande utifrån hur det sedan kommer att se ut i TV. Självklart visar klippen bara delar av helheten och allt kommer bli mycket bättre när det är direktsändning och publik på plats. Med det sagt, här har ni nu länkar till dagens repetitioner.

 

Repetitionsklipp & pressträffar

Här följer länkar till var ni hittar klipp från repetitionerna (överstrukna delar saknas klipp från):

 

 

Sammandrag

Till sist bjuder vi även på ett sammandrag från Eurovision.tv, som bland annat innehåller en snabbrepris från repetitionerna samt en båtutflykt som flera av delegationerna deltog i, däribland Sveriges John Lundvik och Maltas Michaela Pace. Se klippet här nedan:

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Mello 2020

Nationella 2020

Uttagningskalender

Eurovision 2020

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seTips på Eurovision-musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen