Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Lär känna Paul Rey inför Finalen i Melodifestivalen 2023

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Foto: ESC-Panelen

MELODIFESTIVALEN 2023. På lördag (11:e mars) väljs Sveriges representant till Eurovision Song Contest 2023 ut via Melodifestivalens final och inför det presenterar vi finalisterna. Sist ut av alla tävlande i finalen är Paul Rey som tävlar med bidraget ”Royals”.

 

Paul Rey är artisten och låtskrivaren som två gånger tävlat i Melodifestivalen och bägge gångerna gått till final via Andra chansen. Första gången var år 2020 med Talking In My Sleep och därefter 2021 med The Missing Piece. Den här gången tävlar han med upptempolåten ”Royals” som han har gjort tillsammans med Dino Medanhodzic, Jimmy ”Joker” Thörnfeldt och Liamoo. Bidraget tog honom direkt till final – och nu går han ut sist av alla i finalstartfältet. Så här såg hans framträdande ut i deltävlingen:

 

Svåra odds

Inför deltävlingen i Lidköping intervjuade vi Paul Rey och på frågan om det så att säga blir en tredje gången gillt svarade han så här:

– Oddsen känns svåra så jag skulle inte tro att det är i år jag vinner, men jag är väldigt pepp på att ställa upp med den här låten jag har i år för den är energisk och annorlunda. Så oavsett vad som händer är jag glad.

 

Den här gången går han från att framföra midtempobidrag till en upptempolåt i arenapopstil en övergång som enligt honom inte alls kändes svår.

– Jag är glad att den är annorlunda och att jag får visa upp en bredd, sade han då.

 

Han berättar vidare i intervjun att han är glad över att det är en annan genre just för att få visa upp en annan sida av sig själv och att få visa upp den energiska sidan av sig själv. Det var där hans musikaliska resa startade. Och det gick ju väldigt bra då han nu är i final och tävlar om en resa till Liverpool.

 

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen