Var med och nominera till Melodifestivalens Hall of Fame 2023

PANELEN TIPSAR. Fram till den 28:e september tar SVT emot tips på nomineringar till Melodifestivalens Hall of Fame som kommer att delas ut under 2023 års Melodifestival.

Om du vill vara med och nominera ska du gå till denna länk och fylla i vilket minne, artist, låt etc. som du vill ska bli en av de nominerade och som därmed kan få möjlighet att bli invalda. Hur själva omröstningarna sedan går till låter vi idag vara osagt, däremot är det troligt att vinnarna meddelas under festivalen i februari och mars nästa år (2023).

PS: Viktigt att tänka på är att alla förslag får bara ha inträffat till och med Melodifestivalen 2013. Det vill säga, alla upplevelser från 2014 och framåt kan inte väljas in den här gången utan först vid senare tillfällen. Undantag görs enbart för låtar som tävlat för Sverige och som sedan vinner Eurovision Song Contest. Här kan du också se SVT:s sammanställning av vilka som redan har valts in.

 

Bakgrund

I Melodifestivalen 2020 införde SVT en egen Hall of Fame för Melodifestivalen där artister, låtskrivare och alla de prestationer som belyst tävlingen sedan den startade i slutet av 1950-talet hyllas. Första året var det en jury som röstade in 48 akter och varje år därefter har det skett nya omröstningar och fler vinnare. Alla vinnare tilldelas en så kallad guldstatyett som inte ska förväxlas med den sångfågel som varje Melodifestivalvinnare (inkl. låtskrivare) får vid seger i finalerna.

 


 

Kommentera