Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Var med och nominera till Melodifestivalens Hall of Fame 2023

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


PANELEN TIPSAR. Fram till den 28:e september tar SVT emot tips på nomineringar till Melodifestivalens Hall of Fame som kommer att delas ut under 2023 års Melodifestival.

Om du vill vara med och nominera ska du gå till denna länk och fylla i vilket minne, artist, låt etc. som du vill ska bli en av de nominerade och som därmed kan få möjlighet att bli invalda. Hur själva omröstningarna sedan går till låter vi idag vara osagt, däremot är det troligt att vinnarna meddelas under festivalen i februari och mars nästa år (2023).

PS: Viktigt att tänka på är att alla förslag får bara ha inträffat till och med Melodifestivalen 2013. Det vill säga, alla upplevelser från 2014 och framåt kan inte väljas in den här gången utan först vid senare tillfällen. Undantag görs enbart för låtar som tävlat för Sverige och som sedan vinner Eurovision Song Contest. Här kan du också se SVT:s sammanställning av vilka som redan har valts in.

 

Bakgrund

I Melodifestivalen 2020 införde SVT en egen Hall of Fame för Melodifestivalen där artister, låtskrivare och alla de prestationer som belyst tävlingen sedan den startade i slutet av 1950-talet hyllas. Första året var det en jury som röstade in 48 akter och varje år därefter har det skett nya omröstningar och fler vinnare. Alla vinnare tilldelas en så kallad guldstatyett som inte ska förväxlas med den sångfågel som varje Melodifestivalvinnare (inkl. låtskrivare) får vid seger i finalerna.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen