Här är startfältet till Dansk Melodi Grand Prix 2016


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

De 10 tävlande i Dansk Melodi Grand Prix 2016. Foto: DR.

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Efter att bidragen till årets (2016) Dansk Melodi Grand Prix lyckas läcka ut i förväg på bland annat Spotify valde TV-bolaget DR att offentliggöra startfältet i förväg. Nu har man således presenterat vilka 10 tävlande som gör upp om segern i finalen.

 

Så här ser startfältet ut i Danmark 2016 (artisterna står enligt CD-ordningen):

  1. David Jay – “Rays of Sunlight”
  2. Simone – “Heart Shaped Hole”
  3. Muri & Mario – “To Stjerner”
  4. Sophie Nohr – “Blue Horizon”
  5. Veronicas Illusion – “The Wrong Kind”
  6. Lighthouse X – “Soldiers of Love”
  7. Kristen Lisberg – “Who Needs a Heart”
  8. Jessica – “Break It Good”
  9. Bracelet – “Breakaway”
  10. Anja Nissen – “Never Alone”

 

Återkommande artister

Bland de tävlande ovan hittas endast en artist som varit med i DMPG förut, nämligen Simone som tävlat både 2010 (med låten “How will I know“) och 2013 (med låten “Stay Awake“) där hon bägge gångerna blev trea. Dessutom hittas även den svenska gruppen Bracelet i startfältet som består av Charlie Grönvall Felix Grönvall Rebecca Krogmann. De två Grönvallarna känns säkerligen igen från Melodifestivalen 2014 där de tävlade i gruppen Little Great Things med låten “Set Yourself Free” men åkte ut i deltävlingen de tävlade i. Kanske blir det bättre i Danmark? Som extra krydda i startfältet har DR fått med den dansk-australienska sångerskan Anja Nissen, som tog hem segern i Australiens The Voice 2014.

DMGP 2016 avgörs i Horsens Arena i Horsens den 13:e februari.

 

 

Bakgrund till läckan

Danmarks Radio (DR) fick i år in 982 bidrag till Dansk Melodi Grand Prix 2016. Efter detta har 10 bidrag valts ut till tävlan, vilka officiellt skulle ha presenterats först den 28:e januari. Fram till dess skulle det alltså vara hemligt vilka bidrag som ska tävla.

Men under söndagen den 10:e januari gick rykten på Sociala medier att alla låtar redan fanns tillgängliga på Spotify. Så vi tog en titt och mycket riktigt så hittade vi det officiella CD-albumet som ska släppas i samband med att artisterna presenteras den 28:e januari. Det låg alltså publicerat 19 dagar före tilltänkt släppdatum. En notering kan göras att en liknande miss skedde även ifjol. Bara timmarna efter att läckan upptäcktes valde DR att gå ut med namnen på de tävlande.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av 6 personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal eller lyssna på vår podcast. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen