Startfältet till Frankrikes ”Destination: Eurovision 2019” presenterat

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Det franska TV-bolaget France Televisions har bekräftat vilka tävlande som ska göra upp om att bli Frankrikes representant i Eurovision 2019. För andra året i rad kommer en nationell uttagning under namnet Destination: Eurovision äga rum för att välja artist och bidrag, och även i år kommer det att bli 18 artister som tävlar.

 

Startfältet

Så här ser startfältet ut (artisterna presenteras i bokstavsordning):

PS: Notera att alla titlar utom en är på franska, men det kan förekomma andra språk i låtarna (t.ex. engelska). Det är något som i så fall avslöjas när låtarna spelas upp för första gången.

 

 1. Aysat – ”Comme une grande”
 2. Battista Acquaviva – ”Passio”
 3. Bilal Hassani – ”Roi”
 4. Chimene Badi – ”Là-haut”
 5. Doutson – ”Sois un bon fils”
 6. Emmanuel Moire – ”La promesse”
 7. Florina – ”In the Shadow”
 8. Gabriella – ”On cherche encore (Never get enough)”
 9. Lautner – ”J’ai pas le temps”
 10. Mazy – ”Oulala”
 11. Naestro – ”Le brasier”
 12. Noémie – ”Ma petite famille”
 13. PhilipElise – ”Madame la paix”
 14. Seemone – ”Tous les deux”
 15. Silvàn Areg – ”Le petit Nicolas”
 16. The Divaz – ”La voix d’Aretha”
 17. Tracy de Sà – ”Por aqui”
 18. Ugo – ”Ce qui me blesse”

 

Så här går 2019-säsongen till

Destination: Eurovision 2019 blir det andra året på raken där fransk TV håller i en publik Eurovisionuttagning. Senast detta inträffade var år 2014 och innan dess år 2007. Därtill var det år 1980 som fransk TV senast höll i en större uttagning som innefattade fler program än bara en finalkväll eller ett internval (om vi räknar tiden före år 2018).

Likt föregående säsong kommer serien att bestå av totalt tre program: först två inledande semifinaler som följer en avgörande final med den kanadensiska sångaren Garou som programledare. Detta gör att de 18 tävlande som presenterades ovan kommer att fördelas in i respektive semifinal innan avgörandet.

 

Nyheter

Denna gång kommer alla tre programmen att vara direktsända och tv-publiken kommer att få vara med och rösta fram vilka bidrag som ska ta sig till final. I fjolårets upplaga var semifinalprogrammen förinspelade och endast juryröstning avgjorde de kvalificerade. Förutom jury- och tittarröstning kommer en trio bestående av André Manoukian, Vitaa och Christophe Willem finnas med. Deras roll är något oklar men de lär bli som tycka till-personer eftersom de inte har någon som helst rösträtt.

Juryn som får rösta kommer att bestå av en internationell panel med medlemmar från olika länder. Enligt vissa källor kommer juryn vara uppdelad i grupper för respektive program, men det är oklart om det verkligen blir så.

 

Vad händer sedan?

Vinnaren i finalen kommer att bli Frankrikes representant i Eurovision 2019 i Tel Aviv, den 62:a franska representanten sedan landets debut 1956.

Eftersom att Frankrike tillhör ”The Big Five” (de fem länder som betalar mest pengar till EBU) slipper vinnaren kvala genom Eurovisionens semifinaler och kan helt ägna fokus åt sitt finalframträdande som kommer att äga rum lördagen den 18:e maj.

 

Vad tycker du om Frankrikes uttagning? Kommentera gärna nedan!

 


 

Kommentera