Luna representerar Polen i Eurovision 2024

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Under måndagsmorgonen den 19:e februari släpptes musikvideon till det bidrag som polska TV-bolaget TVP genom sin internvalsprocess har valt ut som representant till Eurovision 2024. Bidraget kommer att framföras av sångerskan Luna.

Bidraget som har valts ut heter ”The Tower” och är gjord av artisten själv tillsammans med Max Cooke och Paul Dixon.

 

Vem är Artist?

Aleksandra Katarzyna Wielgomas, eller Luna som hon kallar sig som artist, är född den 28:e augusti 1999 i Warszawa i Polen. Hon har tidigare bland annat studerat musik och sång. 2018 släppte hon debutsingeln ”On the Hills of Anxiety” som året därpå följdes upp med ”Zastyga”. Sedan 2020 har hon ett samarbete med producenten Michał Król som hon har skapat en del musik med bland annat låten ”Luna”. På hennes YouTube-kanal finns fler låtar att lyssna på.

Nu väntar nästa scen för henne och det är Eurovision-scenen i Malmö.

 

Så valde Polen ut sin artist och sitt tävlingsbidrag 2024

 

Efter två år med nationella finaler valde det polska TV-bolaget TVP att återgå till ett internval, vilket blev bekräftat i början av januari. Man öppnade dock under några veckor möjligheten för artister och låtskrivare att skicka in tävlingsbidrag. Totalt skickades 212 låtar in och enligt sajten Eurowizija.org fick sedan en jury lyssna igenom alla låtar och individuellt betygsätta dessa.

I samband med att TVP meddelade vilken låt som hade valts ut presenterades omröstningens topp 3:

1. Luna – ”The Tower” (34 poäng)

2. Justyna Steczkowska – ”WITCH-ER Tarohoro” (33 poäng)

3. Kayah & Dagadana – ”Jesień – Tańcuj” (23 poäng)

3. Marcina Maciejczaka – ”Midnight dreamer” (23 poäng)

 


 

Kommentera