Lär känna Tone Sekelius inför finalen i Melodifestivalen 2022

Foto: ESC-Panelen

MELODIFESTIVALEN 2022. Nu på lördag är det dags för finalen i Melodifestivalen 2022 och inför det presenterar vi fakta om artisterna som tävlar. Den här delen handlar om Tone Sekelius som tävlar med bidraget ”My Way” som går ut som nummer 5 av 12 i ordningen.

 

24-åriga Tone Sekelius är en välkänd Youtuber och artist som bland annat har gjort sig känd för låtarna Awakening” och ”One More In The Crowd”. Bägge släpptes under 2017 varav den sistnämnda blev den officiella Pridelåten på Stockholm Pride det året. När vi intervjuade henne inför deltävling 2 berättade hon att hon hade varit borta från musiken ett tag och att hon nu känner sig redo att komma tillbaka igen.

– Det är en stor anledning att jag känner lite mer press inför hela Mello och för att släppa mer musik just för jag har varit borta ett tag och jag vet att jag har utvecklats röstmässigt och jag vill också bevisa mig för folk som kanske inte ser mig som artist än. Jag vill bara att allt ska bli perfekt, sade Tone då.

 

Har jobbat fram låten under flera år

Bidraget hon tävlar med ”My Way” som hon har gjort tillsammans med Anderz Wrethov. Hon berättar för oss att låten kom till för cirka fem år sedan då hon och Anderz tog en förutsättningslös session i studion där låten skapades.

– Allt bara föddes väldigt naturligt och organiskt och vi kom fram till vad vi vill ha för typ av vibe på låten, Anders tog fram lite ackord och sånt och så kom vi fram till en melodi. Jag gick iväg en timme och skrev text, kom tillbaka han hade proddat vidare på låten och så slog vi ihop våra resultat och så blev det ett utkast som förblev samma utkast i fem år tills den proddades klart i år.

 

Vad skulle du säga att ”My Way” handlar om?

– Den är samhällskritik på ett sätt som är ett mer ifrågasättande till samhället med ett hoppfullt klimax i låten. Man går därifrån och kanske är lite mer ifrågasättande till samhället samtidigt som man känner sig fylld av hopp, berättar Tone.

Hon tillägger även att i hennes låtar är det mycket fokus på att förmedla ut ett budskap som kombineras med en dansant och skön vibe.

– Det är väl kanske lite det som jag kommer göra även med “My way”. Och det har varit en röd tråd i det mesta av den musik jag har skrivit att jag vill ha en lite mer lättsam produktion med en tyngre text.

 

Vill ta sig långt i tävlingen

Tone har även berättat för oss att hon har skickat in låten tidigare men då inte kommit med. Nu kändes det rätt och hennes målsättning är också att ta sig hela vägen, vilket hon också har då publiken har visat ett mycket stort intresse för henne och bidraget som har tagit henne hela vägen till final och ett steg närmare Turin. Inför deltävling 2 frågade vi hur det skulle kännas för henne om hon skulle ta sig hela vägen till Turin med sitt bidrag.

– Ansvarsfullt och ärofyllt, det är de två orden jag kommer på just nu. I och med att Sverige är ett sånt musikland så känns det dels som ett kvitto på att det man har bidragit till Mello har varit en bra låt samtidigt som det känns som ett stort ansvar för att jag vet att det är så många som har ett bra musiköra som kommer vilja att jag representerar Sverige bra. Det är en sån balans mellan prestationsångest och ära.

 

Med det vill vi passa på att önska Tone Sekelius stort lycka till i finalen i hela Melodifestivalen. Vi vill även tipsa om att du gärna får följa Tone i sociala medier via hennes officiella Instagramkonto.

 


 

Kommentera