Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Australien bekräftar deltagande i Eurovision 2022

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


EUROVISION 2022. Australiska SBS har bekräftat sitt deltagande i Eurovision 2022. Förutom det ser det ut som att deras tidigare nationella uttagning kommer tillbaka igen…

 

Vad har hänt?

Efter att Australien för första gången någonsin missade finalplats i Eurovision 2021 tar nu landet nya tag till 2022. Bland annat planeras det för att åter uppväcka uttagningen Eurovision: Australia Decides som SBS har använt sig av två gånger förut (2019 och 2020). I år, 2021, valde SBS att inte hålla någon ny final utan inbjöd 2020 års representant Montaigne att få en ny chans att representera Australien i sammanhanget. Mer detaljerad information om den australiensiska uttagningen för säsongen 2022 följer senare.

Vi noterar även att 2022 blir det näst sista året som SBS inte behöver söka specialtillstånd för att tävla i Eurovision Song Contest. Inför 2019 års tävling fick landet en femårig dispens av EBU och den går ut 2023. Självklart kan den förlängas om intresse finns, men om den inte gör det måste SBS från och med Eurovision 2024 söka nya årliga EBU-tillstånd.

 

Resultat 2021

Som vi tidigare skrivit var det sångerskan Montaigne som fick representera Australien i Eurovision 2021. Bidraget hon fick med sig hette ”Technicolour” och framfördes i den första semifinalen i Rotterdam. På grund av de hårda coronapandemireglerna kunde inte Montaigne närvara personligen på scenen i Ahoy Rotterdam, utan istället fick hennes live-on-tape-version skickas ut över världen i maj. Så här såg det framträdandet ut:

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen