Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Tjeckien öppnar antagning inför Eurovision 2022

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Det tjeckiska TV-bolaget Česká televize (ČT) bekräftade i slutet av augusti 2021 Tjeckiens deltagande i Eurovision 2022. Nu har även en antagning öppnat dit intresserade låtskrivare och artister har möjlighet att skicka in tävlingsbidrag.

Det är dock fortfarande oklart vilken slags uttagning som väntar, men alla som vill skicka in låtar är välkomna att göra det, dock senast den 30:e september kl 23:59.

 

Regler för antagningen

Förutom att tävlingsbidrag, låtskrivare och artist behöver uppfylla EBU:s tävlingsregler, däribland att låten ska vara nyskriven och icke-utgiven (absolut inte publicerad före den 1:a september 2021), finns krav på att minst en huvudsångare per låt ska vara tjeckisk medborgare eller inneha tjeckiskt medborgarskap. Däremot finns inga krav gällande låtens genre eller musikstil. Det är också okej att skicka in mer än en låt från samma artist.

Det är värt att känna till att ifall Tjeckien ej deltar i Eurovision 2022 har ČT rätt att avbryta antagningen/uttagningen. Det skulle i så fall innebära att ingen artist eller tävlingsbidrag kommeratt väljas ut. Däremot saknas ännu några indikationer på ett eventuellt tjeckiskt avhopp.

 

Tjeckien i Eurovision 2021

Efter flera år med positiva finalavancemang för Tjeckien i Eurovisionen blev det tvärstopp för landet i den senaste upplagan. Artisten Benny Cristo tävlade den gången med sin ”Omaga” men det blev bara en 15:e plats med 23 poäng i sin semifinal, varav samtliga poäng kom från juryrösterna. Så här såg det framträdandet ut:

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen