Galasy ZMesta representerar Belarus i Eurovision 2021

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Under tisdagseftermiddagen den 9:e mars kom belarusiska BTRC med sitt besked om vilken artist och låt de har valt ut som representant för Belarus i Eurovision 2021. Valet föll på gruppen Galasy ZMesta och de utsågs helt och hållet internt.

 

Vad har hänt?

Redan i januari kom BTRC med besked om att de hade startat jakten på sin nästa Eurovision-representant genom att öppna en antagning för intresserade låtskrivare och artister. Vid det tillfället såg det ut som att det skulle bli en publik uttagning som hålls i februari eller mars, men så snart som antagningen avslutats blev det åter knäpptyst från BTRC och har varit så sedan dess. Först den 9:e mars släpptes en officiell musikvideo till det bidrag som hade valts ut vilket således innebär att Belarus har valt internt i år.

Det är för övrigt första gången på tio år som Belarus väljer internt. Alla år mellan 2004-2009 och 2012-2020 har valet gjorts genom en publik final där antingen jury- och/eller tittarröster har fått välja ut vilken artist som ska få tävla.

 

Vem tävlar för Belarus?

I år är det en musikgrupp vid namn Galasy ZMesta som ska tävla för Belarus. Deras tävlingsbidrag heter ”Ya Nauchu Tebya (I’ll Teach You)”, men låten riskerar nu att inte få tävla p.g.a. att låten i sitt nuvarande skick bryter mot tävlingsreglerna.

 


 

Kommentera