Nedräkning till Tel Aviv: 10 dagar till start

NYHETSSAMMANFATTNING. Vi börjar nedräkningen till Eurovision 2019 på allvar i och med att repetitionerna nu har dragit igång. Varje dag kommer ni därför få ett sammandrag av vad som har hänt dag för dag. Detta är alltså en nyhetssammanfattning för den 4:e maj 2019.

 

Repetitionerna i arenan

Den 4 maj var den alltså första repetitionsdagen inne i Expo Tel Aviv inför Eurovision 2019. Under denna dag scenrepeterade länderna med startnummer 1-9 i den första semifinalen. Varje land fick 30 minuter tillgodo på scenen och under dagen följde även konsultationer backstage, bland annat i Viewing Room där delegationerna fick möjlighet att göra korrigeringar i de bandade inslagen. Avslutningsvis fick alla länder ha varsin kortare pressträff kallat ”Meet & Greet”.

 

Repetitionsklipp & pressträffar

Här följer länkar till var ni hittar klipp från repetitionerna (överstrukna delar saknas klipp från):

 

* Under dagens repetitioner bytte Tjeckien och Montenegro repetitionstider med varandra. Övriga repeterade enligt startordning.

 

Recap från dagen

Avslutningsvis följer ett sammandrag av repetitionsdagen som satts ihop av teamet på Eurovision.tv:

 

 

Våra poäng och placeringar i Inför-guiden

Under april och början av maj presenterade vi och tyckte till om alla 41 bidrag som tävlar i Eurovision 2019. Förutom betyg satte vi även personliga omdömen, gissade hur vi tror att verkliga resultatet kommer att bli samt delgav våra personliga topp 5 från varje land från tidigare års bidrag.

De betyg vi har kunnat delat ut har gått enligt den klassiska “noll-till-fem”-skalan, dvs. poäng 0, 1, 2, 3, 4 eller 5. Maxpoäng ett bidrag kan få är 30 poäng och lägsta är 0 poäng. Betygen som har delats ut bygger på varje panelmedlems eget tycke och smak, ej på hur man tror det kommer att gå resultatmässigt.

Här nedan hittar ni länkar till hur poängen fördelades för respektive land, semi för semi och för de direktkvalificerade länderna.

 

Resultat semifinal 1 »

Resultat semifinal 2 »

Resultat direktkvalificerade länder »

 

 

Oddscheck semi 1

Till sist vill vi också ta en titt på om oddsen har förändrats något sedan repetitionerna drog igång. Eftersom det bara är semi 1-länder som hittills repeterat tar vi bara upp semifinal 1 nedan. Men vi kommer göra liknande oddschecks för semi 2 och även helhetligt framöver.

 

Resultat av oddsmätningen

Länderna ovanför det gråa strecket är de länder som oddsen idag gissar har störst chans att nå finalen. Notera att det är en sammanvägning mellan olika bettingsajters odds, och att  förändringar kan ha skett efter vår mätning som gjordes den 4:e maj strax före kl. 22:30 CEST. Vi har hämtat statistiken nedan från sajten Eurovisionworld.com:

(Inom parentes står placering vid föregående mätning, som gjordes den 30 april strax före kl. 22:30 CEST).

 

 • #01 (02). Grekland
 • #02 (01). Cypern*
 • #03 (03). Island
 • #04 (06). Tjeckien*
 • #05 (04). Ungern*
 • #06 (05). Slovenien*
 • #07 (08). Australien
 • #08 (07). Serbien*
 • #09 (09). Estland
 • #10 (10). Belgien

 • #11 (11). Portugal
 • #12 (12). Polen*
 • #13 (13). San Marino
 • #14 (14). Vitryssland*
 • #15 (15). Finland*
 • #16 (16). Georgien
 • #16 (17). Montenegro*

 

Kommentar

Egentligen har det inte hänt speciellt mycket för länderna i semi 1 sedan föregående mätning. De första repetitionerna har dock påverkat topp 10 lite, då Grekland (vars artist ännu inte har repeterat) har tagit över ledningen från Cypern. Tjeckien har lyckats ta två kliv upp, från sjätte till fjärde plats, vilket petar ned Ungern och Slovenien varsin placering. Även Australien går om Serbien. Australien har inte repeterat än. I botten ser det likadant ut som sist.

Notering: Länder markerade med en Asterix (*) repeterade samma dag som mätningen gjordes.

 

Fler nyhetsuppdateringar följer

Detta var dagens uppdatering, imorgon kommer ytterligare nyhetssammanfattning bland annat efter att de sista åtta länderna ska göra sina repetitioner. Det ska bli intressant att se om oddsen förändras ytterligare då!

 

Happy Eurovision!

/ESC-Panelen

 


 

Kommentera