Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Tel Aviv värdstad för Eurovision 2019

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


EUROVISION 2019. Efter en sommar med många spekulationer och rykten har EBU officiellt meddelat att det blir den israeliska staden Tel Aviv som Eurovision Song Contest 2019 kommer att hållas i. Tävlingen kommer att äga rum den 14:e, 16:e och 18:e maj 2019. Det är första gången någonsin som Tel Aviv står värd för Eurovisionen!

Beslutet om värdstad togs av EBU:s referensgrupp efter det israeliska TV-bolaget IPBC/KAN hade lämnat in två förslag på värdstäder: Tel Aviv och Jerusalem. Ytterligare en stad (Eliat) lämnade in ett förslag men EBU valde att tacka nej i förtid. Anledningen till att referensgruppen slutligen valde Tel Aviv var enligt Eurovisionchefen Jon Ola Sand att de hade lämnat in det bästa värdstadsförlaget.

 

Tävlingen avgörs vecka 20, 2019

År 2019 kommer semifinalerna att äga rum tisdagen den 14:e maj och torsdagen den 16:e maj medan finalen hålls lördagen den 18:e maj. Tävlingsarenan som kommer att stå värd heter Tel Aviv Convention Center. Det är något oklart hur många personer arenan kommer att kunna ta in per föreställning.

För första gången på fyra år kommer Eurovision Song Contest ha en annan sändningsvecka än vecka 19 (varje år sedan Eurovision 2016 i Stockholm har tävlingen ägt rum den veckan). År 2019 blir det istället vecka 20 som gäller, alltså en vecka senare än tidigare.

 

Lite fakta om Tel Aviv

Tel Aviv är en kuststad i Israel och är landets näst största stad med drygt 493 000 invånare. Det är således den minsta staden stora Eurovision besöker sedan Malmö 2013. Tel Aviv är en stor turiststad och har rankats som både en av världens mest globala och urbana storstäder. Israel ligger en tidszon före Sverige, dvs. det är +en timme för dig som tänker resa iväg till Tel Aviv i maj 2019.

 

Vad tycker du om att Tel Aviv har blivit värdstad för Eurovision 2019? Kommentera gärna!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Melodifestivalen 2021

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen