Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Italien deltar i Eurovision 2021

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


EUROVISION 2021. Det italienska TV-bolaget RAI har nu officiellt bekräftat Italiens deltagande i Eurovision Song Contest 2021. Därmed är hittills 37 länder klara för start i Rotterdam i maj nästa år.

Nyheten bekräftas av ESCToday.com, som har varit i kontakt med RAI för att få det bekräftat huruvida Italien är intresserade eller inte att fortsätta delta i tävlingen. De är av nyheten sagt intresserade att delta, och den 12:e oktober kunde RAI också bekräfta att man kommer att hämta sin artist och möjligen även tävlingsbidraget från sin kommande San Remo-festival. Detta innebär då att artisten Diodato ej får någon direktbiljett till Eurovision 2021, även om han såklart har möjlighet att ställa upp i tävlingen igen för att försöka en gång till.

 

När äger San Remo-festivalen 2021 rum?

Det blir under perioden 2-6 mars 2021 som RAI tänker hålla San Remo-festivalen nästa år. Datumen är framflyttade ca en månad på grund av coronapandemin. Enligt uppgifter planerar italienska RAI att ta in publik på Aristonteatern i San Remo under 2021 års San Remo-festival. Däremot är det oklart hur stor publik det blir vilket lär avgöras på hur smittspridningen ser ut i Italien när tävlingen närmar sig. Förmodligen lär det bli olika snabbtester som görs för att kontrollera att ingen som går in bär på viruset.

 

Vem skulle ha tävlat 2020?

I Eurovision 2020 var det sångaren Diotato med låten ”Fai Rumore” som vann San Remo-festivalen och som därmed skulle ha representerat Italien. Så här såg musikvideon ut till 2020-låten:

 

Fakta: Länder som anmält sig till Eurovision 2021


Här listar vi de länder vars TV-bolag än så länge har uppgett till säkra källor* att de vill delta i Eurovision 2021. Namn efter land innebär bekräftat artistval** eller vilken nationell uttagning som avses. Står inget efter landets namn betyder det att det saknas uppgifter om vilken uttagning landet planerar att anordna.

Vänligen notera att länderna listas i bokstavsordning*** och att listan fylls på kontinuerligt i takt med fler länder kommer med besked.

 

 • AlbanienFestivali i Këngës 59
 • Armenien
 • Australien – Montaigne
 • Azerbajdzjan – Efendi
 • Belgien – Hooverphonic
 • Bulgarien – Victoria
 • Cypern
 • DanmarkDansk Melodi Grand Prix 2020
 • EstlandEesti Laul 2021
 • FinlandUMK 2021
 • FrankrikeNationell uttagning
 • Georgien – Tornike Kipiani
 • Grekland – Stefania
 • Irland
 • Island
 • Israel – Eden Alene
 • Italien
 • KroatienDora 2021
 • Lettland – Samanta Tīna
 • LitauenNationell uttagning
 • Malta – Destiny
 • Moldavien – Natalia Gordienko
 • Nederländerna – Jeangu Macrooy
 • Nordmakedonien
 • NorgeNorsk Melodi Grand Prix 2021
 • Rumänien – Roxen
 • Ryssland
 • San Marino – Senhit
 • Schweiz – Gjon’s Tears
 • Serbien
 • Slovenien – Ana Soklič
 • Spanien – Blas Cantó
 • SverigeMelodifestivalen 2021
 • Tjeckien – Benny Cristo
 • TysklandInternval
 • Ukraina – Go_A
 • Österrike – Vincent Bueno

 

Noteringar


* Eftersom det bara är indikationer om deltagande så ska listan endast ses som preliminär. Detta även om det i en del fall förekommer bekräftelser på förberedelser kring nationella uttagningar. Med största sannolikhet lär EBU presentera den fullständiga deltagarlistan någon gång i slutet av 2020 eller i början av 2021. Det är också då som det blir helt avgjort hur många länder som har för avsikt att delta i 2021 års Eurovision Song Contest.

** Bekräftat artistval innebär att artisten själv gått ut i sina sociala medier och sagt att man kommer att representera sitt land i Eurovision 2021. Uppgiften kan även ha bekräftats av det nationella TV-bolaget. Några fall har även bekräftats av Eurovision.tv.

*** Tills den officiella deltagarlistan dykt upp gör vi ingen skillnad på om om ett land är semifinalist eller eventuellt direktkvalificerad till finalen.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen