Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Stefania representerar Grekland i Eurovision 2020

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Grekland fortsätter på internvalsspåret i Eurovision Song Contest, och anno 2020 blir det den 17-åriga sångerskan Stefania som kommer att representera landet i tävlingen. Även bidraget är presenterat men inte officiellt presenterat.

Artist och bidrag presenterades officiellt av grekiska TV-bolaget ERT den 3:e februari 2020.

 

Vem är Stefania?

17-åriga Stefania Liberakakis är en grekisk-holländsk artist och skådespelare. Hon föddes i staden Utrecht i Nederländerna 2002 och har hållit på med musiken hela livet. Som barn ställde hon upp i The Voice Kids i Nederländerna 2013, och efter det var hon också med i barnkören Kinderen voor Kinderen i ungefär två år. 2016 ställde Stefania upp vid auditionen till Nederländernas Junior-bidrag och blev en av tre utvalda tjejer att representera landet som gruppen Kisses i tävlingen. De framförde låtenKisses & Dancin’ som hamnade på åttonde plats av 17 tävlande.

Därefter har Stefania gått solo och har bland annat sin egen YouTube-kanal och har släppt fyra solosinglar, varav en av dem (Stupid Reasons) har haft av över en miljon visningar på YouTube. Hon gjorde även ett bejublande framträdande vid MAD VMA-galan i Grekland i somras.

 

Tävlar med ett superteam

Det bidrag som Stefania ska tävla med för Grekland i Eurovision 2020 heter ”Superg!rl” och är gjord av ett så kallat superteam med Eurovisionmått mätta. Bland annat har ERT tagit in Eurovisionlåtskrivaren och producenten Dimitris Kontopoulos som bland annat gjort musiken till Stefanias Eurovision-låt tillsammans med gruppen Arcade (ej att förväxla med Nederländernas vinnarbidrag 2019). Tillsammans med dem har man också fått med sig textförfattaren Sharon Vaughn som fått skriva bidragets text. Om detta sedan hjälper för en grekisk succé i Rotterdam återstår att se.

I skrivande stund är tävlingsbidraget än så länge inte officiellt släppt, varken i studioversion eller i musikvideo. Vi återkommer med mer info när låten är släppt!

 

Andra länder som är klara

Förutom Grekland är Albanien, Spanien, Tjeckien samt Österrike klara med artist- och bidragsvalen. Den sistnämnda hade inte i skrivande stund släppt sitt bidrag än. Andra länder som också är klara, men då endast med sina artistval är Belgien, Bulgarien, Cypern, Frankrike, Georgien, Nederländerna och Nordmakedonien.

Ytterligare ett antal länder, som väljer via finalkväll eller större uttagning, har igång uttagningar eller är nära att välja.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen