Dessa tävlar i heaten i Una voce per San Marino

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Efter en längre tid med auditions har nu produktionen av Una voce per San Marino tagit sig hela vägen till heaten som senare kommer att avgöra vilka 16 av sammanlagt 66 tävlande som tar sig till kvalfinalen där nykomlingsfinalisterna utses.

Under december och januari har det hållits auditions i San Marino för de närmare 300 artister som ansökte om att delta i San Marinos nya uttagning. Utifrån dessa har en jury valt ut 66 tävlande* som kommer att delta i de kvalheats som äger rum i februari där slutligen nio av dem får gå vidare till den avgörande finalen där de möter nio etablerade artister som tävlar om segern.

* De tävlande kan vara alltifrån soloartister till duos, trios, grupper etc.

 

Artisterna som tävlar

Majoriteten av artisterna som har valts ut i nykomlingskategorin kommer från grannlandet Italien men artister finns även representerade från Brasilien, Frankrike, Malta, Norge, Portugal, Storbritannien, Tjeckien, Tyskland och Österrike. Utöver dem är även 6 artister med rötter i San Marino representerade i startfältet.

OBS! Det framgår inte av dagens besked om artisterna ska tävla med låtar tilltänkta Eurovision 2022 eller om det blir andra låtar innan kvalfinalen/den stora finalen.

 

Internationella artister (i alfabetisk ordning)

 • Aaron Sibley
 • Alessandra Simone
 • Alessia Labate
 • Alice Burani
 • Allerija
 • Anna Faragò
 • ASHLEY
 • Brenda
 • Camille Cabaltera
 • Corinna Parodi
 • Daniel Mincone
 • Daniela Pisciotta
 • Davide Rossi
 • Diego Federico
 • Elena & Francesco Faggi
 • Elisa Del Prete
 • Eliska Mrázová
 • Ellynora
 • Florent Amare
 • Frio
 • Giada Varaschin
 • Giorgio Borghes Aka Claudia F
 • Gisele Abramoff
 • I Koko
 • Jessica Anne Condon
 • João Paulo & Miguel
 • Joe Romano & TheStolenClipper
 • Katrin Roselli
 • Kimberly Genil
 • Kumi Watanabe
 • Kurt Cassar
 • Le Bebae
 • Leonardo Frezzotti
 • Lorenza Rocchiccioli
 • Luca Cima
 • Luca Veneri
 • Luci Blu
 • Mad
 • Marco Saltari
 • Maria Chiara Leoni
 • Martina Gaetano
 • Mate
 • Matilde Montanari
 • Matteo Giannaccini Gravante
 • Muriel
 • Nada e Sissi
 • OnlySara
 • Operapop
 • OXA (Clayton) Sia
 • Raimondo Cataldo
 • Riccardo Foresi
 • Riccardo Guglielmi
 • Sebastian Schimdt
 • Snei Ap
 • Thomas Grazioso
 • Tothem
 • Valentina Tioli
 • Vanja Vatle
 • Veronica Liberati
 • Vina Rose

 

Sanmarinska artister (i alfabetisk ordning)

 • Alibi
 • Elisa Mazza
 • Garon x Duan
 • Giada Pintori
 • Ginevra Bencivenga
 • Giulia Vitri

 

Fakta om uttagningen

Upplägget

Fyra heats

Initialt blir det först fyra heats varav tre där internationella artister tävlar och ett där sanmarinska artister tävlar.

I de tre första heaten (den 13:e, 14:e och 15:e februari) kommer 20 artister att tävla per program där en jurypanel sedan kommer att välja ut tre artister som går direkt till en kvalfinal. Juryn utser även ytterligare fem artister per sändning som går vidare till ett uppsamlingsprogram, medan övriga deltagare åker ut.

Det hålls även ett fjärde heat (den 16:e februari) där 6 sanmarinska artister tävlar med samma upplägg som för de internationella artisterna, med skillnaden att ingen av de tre utslagna artisterna ges möjlighet att tävla i uppsamlingsheatet.

 

Uppsamlingsheat

Från de tre första heaten får 15 av dessa en ny chans att ta sig till final i ett uppsamlingsheat den 17:e februari. De som tävlar här placerade sig på fjärde till åttonde plats i respektive heat och alla tävlar om fyra platser i kvalfinalen. Det är juryn som avgör vilka som får dessa platser.

 

Kvalfinalen

Efter heaten och uppsamlingsprogrammet hålls en kvalfinal med 16 artister varav nio av dessa röstas vidare av juryn till den avgörande finalen. Kvalfinalen hålls den 18:e februari.

 

Den stora finalen

Dagen efter kvalfinalen hålls den avgörande finalen där de nio som kvalade vidare från nykomlingskategorin nu kommer att tävla mot artisterna som bjudits in till kategorin etablerade artister. Totalt är det 18 bidrag som tävlar och vinnaren, som avgörs av en jury, kommer att få representera San Marino i Eurovision. Förutom det får vinnaren en prissumma om 7000 euro medan tvåan får en prissumma om 2000 euro och trean 1000 euro.

 


 

Kommentera