Inofficiell ESC 2020: Semifinalröstningen avslutad

INOFFICIELL EUROVISION 2020. På Valborgsmässoafton (torsdag den 30:e april) kl 23:59 CEST avslutades semifinalomröstningarna i vår inofficiella Eurovision-tävling. Nu kommer vi att sammanställa era resultat och lägga samman dessa med våra röster. På lördag den 2:a maj avslöjas vilka bidrag som har gått vidare till finalen!

Information in English will follow

 

Vi vill först och främst tacka alla ni över 600 personer som röstade i semifinalerna, det är med era röster som har gjort denna inofficiella Eurovision-omgång möjlig. Nu får ni alla ge er lite till tåls till den 2:a maj då vi kommer att meddela vilka tio bidrag per semifinal som röstats vidare till finalen. Det enda vi kan säga är att det har varit mycket jämnt i båda omröstningarna.

 

När och var sker avslöjandet?

Med start kl 18:00 CEST denna lördag (2:a maj) kommer vi och vår samarbetspartner Eurovision Radio International att meddela i deras direktsändning bidragen som ni och vi tillsammans har valt att skicka till finalröstningen. Förutom sändningen kommer vi även att liverapportera här på hemsidan vilka bidrag som tog sig vidare. Så snart som sändningen är över startar finalröstningen.

 

Hur går finalröstningen till?

Precis som i semifinalröstningen kommer du som vill rösta i finalen att få välja ut tio favoriter av de nu 26 bidrag som tävlar (bidragen som kvalade vidare, Big Five och Nederländerna). Skillnaden denna gång är att du ska ranka dina favoriter från plats 1 och nedåt. Du kommer kunna välja upp till 26 låtar, men kom ihåg att det är bara din topp 10 som får dina poäng! Likt Eurovision får din vinnare 12 poäng, tvåan 10 poäng, trean 8 poäng osv. nedåt 7-1 poäng.

Det är fortfarande okej att rösta på sitt eget land!

I finalen är det ingen skillnad på våra eller era röster, utan denna gång blir det alltså 100% läsarröster (där även Panelens röster bakas in).

Finalröstningen kommer vara öppen mellan den 2:a och 15:e maj, och bidragen kommer att presenteras enligt vår startordning.

 

Information in English

UNOFFICIAL EUROVISION 2020. On April 30, at 11:59 PM, both Semi-final polls in our Unofficial Eurovision competition were closed! On Saturday, May 2, we will reveal which countries that qualified for the Grand Final.

Firstly, a huge thank you to all votes! There were over 600 people who cast votes in the Semi-final polls in this contest, and you all had a lot of favourite songs. There were a tight results!

 

When will the results be revealed?

The results will be revealed at 18:00 CEST this Saturday (May 2), in the live broadcast show at Eurovision Radio International. We will also make a live report in Swedish here on the website. As soon as the broadcast is over, we will open the Grand Final poll so you can start vote to decide the Winner!

 

How will the results be decided in the Grand Final?

In the Grand Final in this Unofficial Eurovision 2020 project there will no longer be Readers and Jury votes, only 100 percent All votes! This means that all votes will be counted together and not separeted.

If you want to cast your votes in the Grand Final poll, you start with choosing at least 10 countries, among the 26 finalist countries, which in your opinion have the best songs in this year’s Eurovision Song Contest! Don’t forget to rank them according to your personal taste (i.e. 1st, 2nd, 3rd, 4th, and so on). You’re allowed to choose up to 26 countries, however, it’s only the countries in your top 10 that will receive your points (i.e. 12, 10, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, and 1 points).

As in the Semi-final polls you are allowed to vote for your own country!

The Grand Final poll will open on May 2 and will close on May 15. The results will be announced on May 16.

All the countries will be presented in ESC-Panelen’s Running order.

 


 

Kommentera