Eurovision 2016: Resultat av första semifinalen

EUROVISION 2016 – RESULTAT. Då var den första semifinalen av Eurovision 2016 avklarad och vi har ett resultat – 10 vinnare som nu har gått vidare till lördagens final. Så här blev resultatet.

 

Vilka gick då vidare?

Jo det var följande som fick finalbiljetter (OBS! Länderna presenteras i bokstavsordning):

 • Azerbajdzjan
 • Armenien
 • Cypern
 • Kroatien
 • Malta
 • Nederländerna
 • Ryssland
 • Tjeckien
 • Ungern
 • Österrike

 

Utslagna länder

Tyvärr var det åtta länder som inte föll juryn och tittarna i smaken och som därmed redan nu måste lämna årets tävling. Dessa länder var (i bokstavsordning):

 

 • Bosnien & Hercegovina
 • Estland
 • Finland
 • Grekland
 • Island
 • Montenegro
 • Moldavien
 • San Marino

 

I den första semifinalen tävlade 18 länder om 10 finalplatser, och det var en tuff semifinal med många bra bidrag. Resultatet avgjordes genom 50 procent juryröster och 50 procent tittarröster i tävlingsländerna, samt även i Frankrike, Spanien och Sverige som extraröstade. Dessa resultat adderades samman och de tio bidrag som fått högst totalpoäng gick vidare till finalen. För att inte avslöja hur resultatet gick valde EBU som trogna att läsa upp alla finalisterna utan inbördes ordning.

 

 

Analys av Alexander

Svenskarna kan ju verkligen göra TV, och det bevisade de ikväll! En otroligt snygg show, trots att vissa övergångar kändes lite hackiga och vissa skämt lite väl torra. Måns och Petra har som tur en dag här emellan att bli varma i sina kläder, så de kan leverera ännu bättre på torsdagen. Mellanakten med dansen var verkligen överraskande bra, och otroligt vacker i sin helhet. Trots att resultatet kanske var aningen överraskande så är det ju först och främst otroligt roligt att Tjeckien fick komma till final, något som aldrig hänt tidigare!

 

Kommentera gärna vad du tyckte om kvällen och gärna om det var rätt eller fel länder som gick vidare!

 


 

Kommentera