Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Lär känna Tone Sekelius inför Finalen i Melodifestivalen 2023

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Foto: ESC-Panelen

MELODIFESTIVALEN 2023. På lördag (11:e mars) väljs Sveriges representant till Eurovision Song Contest 2023 ut via Melodifestivalens final och inför det presenterar vi finalisterna. Bidrag nummer två i finalen heter “Rythm of My Show” och framförs av Tone Sekelius.

 

Direkt till final från sin deltävling

Artisten Tone Sekelius debuterade i fjolårets Melodifestival och fick där en hedrande femteplats i finalen med sin My Way. I år är hon tillbaka i tävlingen med låten ”Rhytm Of My Show” som tog henne direkt till final vilket var till skillnad från ifjol då hon fick tävla via semifinalen. Inför deltävlingen i Göteborg fick vi en pratstund med henne och då beskrev hon årets låt som en helt annan typ av låt mot fjolårets.

– Jag älskade att vara med förra året så mycket och när jag gick av scenen tänkte jag att ’jag måste göra det här igen’. Men om jag ska göra det igen så vill jag tävla med något helt annat för jag tror inte på att komma tillbaka och göra något liknande för då börjar folk därhemma jämföra väldigt mycket och säga att ’Det här är som My Way men jag gillade My Way bättre’. Nu är det två helt olika låtar så jämförelsen kommer bli svårare att göra.

– Jag älskar min låt och mitt framträdande för det både flörtigt och har attityd och är roligt att titta på och göra och jag hoppas att folk kommer att tycka om det, tillägger hon.

 

Vad skulle du säga är låtens budskap?

– Låtens budskap är en fortsättning till ”My Way” för den låten handlade mycket om att omfamna och vara snäll mot sig själv och leva livet till 100 procent. Den här låten är mer när du har gjort det och att du ska njuta av livet och dig själv.

 

Har samarbetat med rutinerade låtskrivare

Bidraget som Tone Sekelius framför har hon skapat tillsammans med trion Anderz Wrethov, Dino Medanhodzic och Jimmy ”Joker” Thörnfeldt vilka har haft med en mängd bidrag i både Melodifestivalen och i Eurovision. I finalen går hon ut som låt nummer 2 i ordningen, och så här såg framträdandet ut i deltävlingen:

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen