Eurovision 2019: Ännu en nationell final-säsong för Storbritannien

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Det kommer att bli den fjärde säsongen av Eurovision: You Decide som avgör Storbritanniens val till Eurovision Song Contest 2019. Detta har det brittiska TV-bolaget BBC bekräftat och samtidigt öppnat antagningen för intresserade låtskrivare att skicka in tävlingsbidrag.

 

Flera detaljer hemliga – men antagning är öppen

Än så länge är många av detaljerna för den fjärde upplagan av Eurovision: You Decide hemliga, men BBC har åtminstone bekräftat att man kommer att köra samma modell som tidigare år för att utse vilka bidrag som ska tävla. Bland annat har man en nationell antagning igång för alla som är intresserade att delta.

Förutom det har BBC även kontakter med diverse skivbolag där man samarbetar med skivbolagskonsulten Greig Watts.

 

Hur ansöker man till Storbritanniens uttagning?

Denna antagning är således en av flera antagningar som BBC håller igång för att hämta in nya bidrag på. Vill ni pröva på att skicka in ett bidrag till Storbritanniens antagning följ de två stegen nedan:

 

– Börja med att skicka ett mejl med uppgifter om er låts titel och upphovspersoner till BBCEurovisionSubmissions@bbc.co.uk

– Inom 72 timmar från att mejlet skickats kommer ett svarsmejl med en länk till BBC:s uppladdningsplattform, där ni sedan kan ladda upp ert tävlingsbidrag. Bidrag laddas upp som MP3-filer. Notera att ni kan bara ladda upp ett (1) bidrag på plattformen.

 

Deadline att ansöka via denna antagning är fredagen den 26:e oktober 2018. Dock, skicka mejlet som senast den 23:e eller 24:e oktober för att vara helt säker på att ni hinner ladda upp bidraget. Bästa sättet är såklart att inte vänta till slutsignalen ringer.

 

Hur väljs låtarna ut?

De bidrag som skickas in till den nationella antagningen kommer att bedömas av representanter från OGAE UK (Storbritanniens motsvarighet till Melodifestivalklubben). Dessutom kommer bidrag skickas in från skivbolag under konsulten Greig Watts. Från dessa två högar kommer sedan BBC att göra ett slutval om vilka bidrag som ska få tävla i Eurovision: You Decide.

Mer information om den brittiska uttagningen kommer förhoppningsvis följa de kommande månaderna.

 


 

Kommentera