Eurovision 2021: Duncan Laurence smittad av covid19

Foto & copyright: EBU/Andres Putting
Bilden är hämtad från eurovision.tv som ägs av EBU.

EUROVISION 2021. Mitt under Eurovision-veckan har vi nåtts av tråkiga besked att den regerande Eurovisionvinnaren Duncan Laurence fått positivt svarsresultat på sitt senaste PCR-test. Det innebär att han har smittats av covid19 och att han därmed ej får framträda live på scenen i finalen på lördag i Ahoy Rotterdam.

 

Vad har hänt?

Under årets Eurovision Song Contest genomförs regelbundna PCR-tester för att visa om personer som är ackrediterade till tävlingen (delegationer, artister, personal och press) samt även publiken på plats är smittade av coronaviruset covid19. Sedan provtagningarna startade i början av april (då produktionen flyttade in i arenan) har över 24000 tester genomförts och av dessa har endast 16 provresultat visat på positivt besked. Övriga har alltså varit negativa. I de flesta positiva fallen handlar det om personer som inte har varit inne i arenaområdet eller som inte har varit inne där på senaste tiden. Det finns enligt EBU därför ingen smittspårning inne i själva tävlingsområdet.

Tyvärr är en av de som drabbats den regerande Eurovisionvinnaren Duncan Laurence. Även om han bara har milda symtom kommer han att isoleras och får inte vara inne i arenan. Däremot kan det vara så att han kommer att kunna dyka upp i framträdanden i finalens mellanakter då det har repeterats en del på scenen tidigare under förra och denna vecka. Men Duncan kommer till exempel inte kunna räcka över vinnarpokalen till den som vinner på lördag.

 


 

Kommentera