Våra intryck från torsdagsrepetitionerna i deltävling 3 (Melodifestivalen 2022)

MELODIFESTIVALEN 2022. Under torsdagen den 17:e februari repeterade de sju artisterna som tävlar i den tredje deltävlingen för första gången på scenen i arenan. Vi i presskåren har fått se inspelade versioner av deras framträdanden och här följer bilder och våra kommentarer från dessa uppträdanden.

Samtliga fotografier är hämtade från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television. Fotograf är Annika Berglund/SVT.

PS: För kännedom kommer vi även att följa de kommande repetitionstillfällena under fredagen och lördagen inför den avgörande direktsändningen.

 

1. Cazzi Opeia – ”I Can’t Get Enough”

Foto & copyright: Annika Berglund/SVT
Samtliga bilder är hämtade från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.
Bilderna är fristående, ej montage
.

Kommentar: Deltävling 3 inleds med en stark poplåt signerad Cazzi Opeia. Hennes scennummer går först i rosa och blått i någon slags nattbakgrund för att sedan gå över till regnbågens alla färger. Snyggt är det. På scenen har hon med sig fyra dansare som ska få fram låtens budskap. Själva låten är 80-talsinspirerad och det är retro som funkar. Man kan kort och gott säga att det blir en lekfull start på lördag.

 

 

2. Lancelot – “Lyckligt slut”

Foto & copyright: Annika Berglund/SVT
Samtliga bilder är hämtade från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.
Bilderna är fristående, ej montage
.

Kommentar: Från lekfullhet övergår tävlingen till mer allvarliga toner från Lancelot, eller en ballad med ett kanske inte det gladaste men ändå ett viktigt budskap. På scenen har Lancelot med sig sitt band som spelar gitarr, elgitarr, piano och trummor. Det är en intim och vacker popballad som oavsett resultat kommer spelas varm på radio.

 

 

3. Lisa Miskovsky – “Best To Come”

Foto & copyright: Annika Berglund/SVT
Samtliga bilder är hämtade från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.
Bilderna är fristående, ej montage
.

Kommentar: Här blir det en liten märklig övergång då förra låten hade ett band på scenen + gitarrbaserad låt och sedan kommer Lisa Miskovsky med gitarrbaserad låt och band på scenen. Däremot är det helt olika genrer på låtarna där Lisas låt är mer upptempo. Hon har också med sig dansare på scenen (vilket inte Lancelot hade).

 

 

4. Tribe Friday – ”Shut Me Up”

Foto & copyright: Annika Berglund/SVT
Samtliga bilder är hämtade från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.
Bilderna är fristående, ej montage
.

Kommentar: Tribe Friday sparar inte på krutet med sin egna bubbelgumsstil, här är det allt och mycket mer. Det blir absolut rock men låten låter mer som någon slags garagerockkorsning och så lite The Ark och Håkan Hellström (ej plagiat, endast känsla). Och det funkar – ska tilläggas. Det blir som en godiskaramell mitt i startfältet.

 

 

5. Faith Kakembo – ”Freedom”

Foto & copyright: Annika Berglund/SVT
Samtliga bilder är hämtade från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.
Bilderna är fristående, ej montage
.

Kommentar: Faith Kakembo är tillbaka i Melodifestivalen och då som nu blir det en stark ballad där man använder sig av LED-väggen för att skapa ett rum i rummet, vilket skapar visa effekter. Faith får också support på scenen av en kör som kommer in ungefär halvvägs i framträdandet och då ändras också bakgrunden i LED-väggen. Låten får också en höjning på slutet vilket blir riktigt snyggt!

 

 

6. Linda Bengtzing – ”Fyrfaldigt hurra!”

Foto & copyright: Annika Berglund/SVT
Samtliga bilder är hämtade från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.
Bilderna är fristående, ej montage
.

Kommentar: Den här gången då Linda Bengtzing deltar sparar hon på vare sig krut eller energi tillsammans med hennes fyra dansare. Det blir upptempo från start till mål i glada toner. Man kan känna igen lite av energin och glädjen från hennes tidigare låtar som ”Jag ljuger så bra” och ”E det fel på mig” i en modern tappning á la 2022. Välkommen tillbaka Linda!

 

 

7. Anders Bagge – ”Bigger Than The Universe”

Foto & copyright: Annika Berglund/SVT
Samtliga bilder är hämtade från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.
Bilderna är fristående, ej montage
.

Kommentar: Idol-domaren Anders Bagge gör återkomst som artist och får äran att avsluta den tredje deltävlingen med en stark powerlåt. Det här är ett framträdande där Anders är själv på scenen men han får sällskap i LED-väggen av olika bakgrundsbilder. Anders gör det här bra och det bästa med låten är att den hela tiden bygger upp till mer och mer ju längre den går.

 


 

Kommentera