Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Slovenien väljer Ana Sokličs tävlingsbidrag till Eurovision 2021 via en EMA-final

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Efter många om och men står det nu klart att Slovenien ska välja ut Ana Sokličs tävlingsbidrag till Eurovision 2021 via en mindre EMA-final.

Även om formen för finalen är ännu inte helt kommunicerad har TV-bolaget RTVSLO, som anordnar Sloveniens uttagning, sagt att det handlar om en mindre final med 3-5 tävlingsbidrag. Exakt hur många bidrag det sedan väljs ut kommer att bestämmas av en expertkommission tillsammans med sångerskan själv. Det finns 191 låtar de kan välja bland. Enligt RTVSLO:s Instagram kommer finalen att hållas den 27:e februari.

Något annat som också är sagt är att finalen kommer att uppmärksamma att det är 60 år sedan Slovenien började delta i Eurovision. Från början tävlade landet som en del av republiken Jugoslavien och från 1993 har landet tävlat som en självständig stat i sammanhanget.

 

Fakta: Sloveniens internval av artist 2021


I samband med att Eurovision 2020 skulle ha avgjorts gick RTVSLO i Slovenien ut med nyheten att de för ett andra år kontrakterat sångerskan Ana Soklič att få representera Slovenien i Eurovision Song Contest. Initialt vann hon 2020 års EMA med låten Vodamen fick aldrig tävla på ESC-scenen p.g.a. coronapandemin.

Till 2021 års tävling ville hon nu få in låtar för att kunna välja ut sitt nya tävlingsbidrag. Den 13:e juli 2020 öppnade RTVSLO antagningen till att utse tävlingsbidraget, och den möjligheten stängdes sedan den sista september. Totalt skickades 191 låtar in, vilket sägs vara ett nytt slovenskt rekord. Efter det har det varit oklart hur valet av tävlingsbidrag ska göras, men nu är det således klart att det blir en EMA-final i slutet av februari som avgör valet.

I Eurovision 2021 på plats i Rotterdam kommer Slovenien att kvala genom den första semifinalen, vilket för övrigt är samma semifinal som Sverige tävlar i.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen