Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Studioversioner till Maltas nationella final 2018 presenterade

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Redan i oktober 2017 avslöjades vilka 16 artister som kommer tävla i den maltesiska nationella finalen lördagen den 3:e februari. Nu har tv-bolaget TVM släppt studioversionerna av de tävlande bidragen i musikvideoform med inbäddade låttexter.

 

Om Maltas uttagning 2018

Malta har valt att enbart anordna en finalkväll för att utse sin representant med tillhörande bidrag till Eurovision Song Contest 2018 i Lissabon. Ifjol var det ju första gången på ganska många år som Malta slopade att hålla semifinal/er inför finalen och så blir det även till 2018 års uttagning. Utöver det har TVM/PBS även valt att göra om lite kring antagningen. Istället för att hålla den öppen under en begränsad tid hade man deadline den 1:a september. Totalt 129 inkomna bidragen vilka en jury fick lyssna igenom och gallra ur. Juryn valde att låta totalt 30 bidrag kvarstå i tävlingen. Efter att detta blev känt fick en sjumannajury i uppdrag (oklart om det var samma jury som tidigare) att göra slutvalet om de tävlande som sedan kom att väljas ut till den nationella finalen. Den jury som gjorde slutvalet behöll 16 tävlande som nu ska göra upp om segern.

En ytterligare nyhet är man kommer fördela rösterna till hälften juryröster, hälften tittarröster. Ifjol använde man sig av enbart tittarröster, och länge såg det ut som att detta skulle behållas även 2018, men så blir det alltså inte.

 

Återkommande artister

De enda debutanterna i startfältet är Aidan, Avenue Sky, Matthew Anthony, Mikhail Attard & Cherilys Camileri och Joe Micallef. Övriga, se listan nedan, har deltagit minst en gång tidigare i Maltas Eurovisionuttagningar. Här nedan länkar vi till dessa artister (och deras tidigare tävlingsbidrag):

 

 

* Tävlade i duett med Joseph Tabone.

** Richard Micallef (Edwards) är frontsångaren som representerade Malta i Eurovision Song Contest 2014 med gruppen Firelight och låten “Coming home”. Denna gång ställer han upp i uttagningen ihop med sin pappa Joe Micallef.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen