Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Studioversioner till Maltas nationella final 2018 presenterade

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Redan i oktober 2017 avslöjades vilka 16 artister som kommer tävla i den maltesiska nationella finalen lördagen den 3:e februari. Nu har tv-bolaget TVM/PBS släppt studioversionerna av de tävlande bidragen i musikvideoform med inbäddade låttexter.

Här nedan är ett recap av de 16 tävlande bidragen:

För att lyssna på låtarna, klicka dig vidare här.

 

Återkommande artister

De enda debutanterna i startfältet är Aidan, Avenue Sky, Matthew Anthony, Mikhail Attard & Cherilys Camileri och Joe Micallef. Övriga, se listan nedan, har deltagit minst en gång tidigare i Maltas Eurovisionuttagningar. Här nedan länkar vi till dessa artister (och deras tidigare tävlingsbidrag):

 

 

* Tävlade i duett med Joseph Tabone.

** Richard Micallef (Edwards) är frontsångaren som representerade Malta i Eurovision Song Contest 2014 med gruppen Firelight och låten “Coming home”. Denna gång ställer han upp i uttagningen ihop med sin pappa Joe Micallef.

 

Om Maltas uttagning anno 2018

Malta har valt att enbart anordna en finalkväll för att utse sin representant med tillhörande bidrag till Eurovision Song Contest 2018 i Lissabon. Ifjol var det ju första gången på ganska många år som Malta slopade att hålla semifinal/er inför finalen och så blir det även till 2018 års uttagning. Utöver det har TVM/PBS även valt att göra om lite kring antagningen. Istället för att hålla den öppen under en begränsad tid hade man deadline den 1:a september. Totalt 129 inkomna bidragen vilka en jury fick lyssna igenom och gallra ur. Juryn valde att låta totalt 30 bidrag kvarstå i tävlingen. Efter att detta blev känt fick en sjumannajury i uppdrag (oklart om det var samma jury som tidigare) att göra slutvalet om de tävlande som sedan kom att väljas ut till den nationella finalen. Den jury som gjorde slutvalet behöll 16 tävlande som nu ska göra upp om segern.

En ytterligare nyhet är man kommer fördela rösterna till hälften juryröster, hälften tittarröster. Ifjol använde man sig av enbart tittarröster, och länge såg det ut som att detta skulle behållas även 2018, men så blir det alltså inte.


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen